Stephex Horse Trucks

KWPN veilt nu ook merries naast veulens
KWPN
06/08/2018 09:52
19/03/2023 06:45
3 min
paardenfotograaf.be

KWPN veilt nu ook merries naast veulens

26 veulens gaan ditmaal onder de digitale hamer via de veilingwebsite www.kwpn.auction. De online veiling opent op zaterdag 11 augustus en loopt af op maandagavond 13 augustus. Er worden deze keer niet alleen veulens geveild, ook twee merries maken deel uit van de collectie. De veulens van deze merries worden eveneens geveild. Verschillende veulens komen uit moederlijnen waar veel sport uit komt, bekijk daarom nu de collectie van deze toekomstige toppers!

In de collectie vinden we veulens van zowel jonge als bewezen hengsten. Zo zien we het Etoulon-veulen Navarro SL uit de ster prestatiemerrie Valencia VDL (v.Neckar). Zij bracht eerder al het internationale 1.40m-paard Cardentos J.W.B. (v.Cardento) en het internationale 1.45m-paard Daydream (v.Wittinger VDL). Grootmoeder Opera (v.Ahorn), bezit eveneens de predicaten ster en preferent. Zij staat tevens te boek als moeder van de KWPN-goedgekeurde hengst Tenerife VDL (v.Raphael). Ook bracht Opera het internationale 1.40m-paard Dé Opera (v.Indorado). Waar Opera van Navarro SL nog de grootmoeder is, tekent zij bij het hengstveulen Now or Never voor het moederschap. De Van Gogh-zoon Innovation zien we bij dit veulen aan vaderskant. Met louter 8’en en een 8,5 voor de rijdbaarheid werd Innovation in 2016 ingeschreven voor de KWPN-dekdienst.

Ook Nadall VDK komt uit een moederlijn van een KWPN-goedgekeurde hengst, namelijk uit die van Apower (v.A’lee Spring Power). Deze inmiddels zevenjarige hengst wordt door Siebe Kramer uitgebracht in het 1.35m. De grootmoeder van Harley VDL-zoon Nadall VDK, Ariane (v.Calvaro), heeft zelf internationaal gesprongen. Zij is op haar beurt weer grootmoeder van een internationaal 1.40m en 1.50m-paard. Overgrootmoeder Rurgana is een preferente prestatiemerrie van de invloedrijke Courville xx, de Engels volbloed die via zijn zonen Jasper, Renville en Notaris veel goeds heeft gebracht in de KWPN-fokkerij. Goed om te weten: Nadall VDK beschikt over het D-OC-predicaat.

Het merrieveulen Nazamieke-O is een dochter van Zirocco Blue VDL uit een merrie van Detroit VDL. Overgrootmoeder Aziemieke (v.Silvano) bracht de internationale springpaarden Arkansas (v.Acobat II) en Everest (v.Nimmerdor), beide hengsten zijn goedgekeurd voor respectievelijk het AES en het SWB. Haar zoon Glennridge (v.Wellington) is goedgekeurd voor de KWPN-dekdienst en heeft internationaal Grand Prix gesprongen. Daarnaast is Aziemieke moeder van enkele 1.30m-paarden en een 1.40m-paard. Verderop in de moederlijn zien we de 1.60m-paarden Celena VDL (v.Mr Blue), Darosso VDL (v.Carosso VDL) en Dendence VDL (v.Cardento). Aan sport geen gebrek!

Nieuw deze veiling zijn twee merries, waarvan beide veulens eveneens in de collectie zijn opgenomen. Het gaat hier om de moeder van Nachinte P. (Quasimodo vd Molendreef x Chin Chin) en Nirsinaa (Zirocco VDL x Modesto). De Chin Chin-merrie Byazinthe is in het bezit van het sterpredicaat en is een halfzus van het internationale 1.45m-paard Dannemarit P (v.Silverstone) en het internationale springpaard What’s Up (v.Pacific). Verderop in de merrielijn zien we het internationale springpaard Bordeaux VDL (v.Baloubet du Rouet) en Falsterbo VDL (v.Flipper D’elle) die beiden zijn goedgekeurd voor Zangersheide. Ook de KWPN-goedgekeurde Arezzo VDL-zoon Kingsland VDL komt uit deze moederlijn. Modesto-dochter Champion du Sinaa wordt ook geveild, deze merrie heeft zelf 1.35m gesprongen en is dus in het bezit van het sportpredicaat, daarnaast is ze elite en heeft ze als jong paard de IBOP gelopen waar bij ze 8’en scoorde voor galop, reflexen en instelling. Daarnaast is ze een halfzus van het internationale Grand Prix-paard Sietse (v.Monaco) en verwant aan diverse internationale 1.30m-paarden. Ook zien we in de moederlijn enkele internationale eventingpaarden.

Naast deze veulens bestaat de collectie uit een nakomeling van dressuurtopper Glamourdale, die tijdens het WK Jonge Dressuurpaarden derde werd bij de zevenjarigen met maar liefst een 10 voor zijn galop en aanleg als dressuurpaard en dressuurpaardenmaker Daily Diamond. Bij de springveulens zien we onder andere nakomelingen van Grand Slam VDL, Tangelo van de Zuuthoeve, Global Express, Zapatero VDL, Carrera VDL, Dakar VDL, Hampshire VDL, Innnovation en Diarado. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan nu de collectie op www.kpwn.auction.

In beeld

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap