Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
08/09/2018 15:45 - Jumping

CSI1* Opglabbeek: Barker blijft Belgen voor!

In eigen land wordt er deze week internationaal gesprongen in het Limburgse Sentower Park, waar er naast het jumpinggebeuren ook plaats is voor de Limagro Land- en Tuibouwbeurs en de Belgian Foal Auction!

 

Het waren de ruiters en amazones van de CSI1* competitie die vanmorgen de aftrap mochten geven in de Prijs Different Hotels, een 1.30m rubriek rechtstreeks op tijd. Winst was er voor de Deense amazone Rikke Belinda Barker met haar 14-jarige merrie Quarelie de La Louvet (Nadir Di San Patrignano). Barker kruiste de eindmeet in 59.39 seconden en bleef zo als enige onder de kaap van de 60 seconden. De 2de plaats was voor onze landgenoot Koen Vereecke, die afgelopen zondag nog de CSI3* GP van Beervelde wist te winnen én daarbovenop ruiter van de concours werd! Samen met de 9-jarige Jade Van Ten Breebroek (Clipper Vd Begijnakker d’10) zette hij vanmorgen de klok stil op 60.55 seconden en greep zo net naast de overwinning. Ook Kevin Gielen wist zich een plaatsje op het podium te bemachtigen. Gielen reed de 10-jarige Umbrella Brimbelles (Kannan) door de eindmeet in 61.27 seconden en nam zo de 3de plaats voor zijn rekening.

 

De 4de plaats ging naar de snelle Duitser Felix Hassmann. Die stuurde de 8-jarige ruin Vincent 168 (Valentino 240) door de finish in 61.91 seconden en strandde zo net naast het podium. De top van het klassement werd op de 5de plaats afgesloten door Simon Morssinkhof, die in oktober ons land gaat vertegenwoordigen op de Youth Olympic Games in Buenos Aires. Morssinkhof finishte met zijn 12-jarige Bubsylon (Upsilon Vd Heffinck) in 62.50 seconden.

 

Verder in het klassement was er nog een 6de plaats voor Lio Lamers met Zomerfee van de Broekkant (Oklund), een 13de plaats voor Danny van den Bosch met Jade Van Dorperheide (Zilverstar T), een 17de plaats voor Thibault Philippaerts met Glassgo du Beaupre (Qody de Saint-Aubert), een 19de plaats voor Lien van Ende met Cita P Z (Calvaro Z), een 26ste plaats voor Maxime Harmegnies met Leon Jh Z (Lord Z) en een 27ste plaats voor Milan Lamers met Bolanda (Berlin).

 

TAGS   |   KEVIN GIELEN   |   KOEN VEREECKE   |   RIKKE BELINDA BARKER   |   SIMON MORSSINKHOF

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions