Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
08/10/2018 20:23 - Jumping

CSI2* Valkensw.: Housen en Leonard in top 5

Het beloven een paar drukke dagen te worden op de Tops International Arena in het Nederlandse Valkenswaard, waar er naast de Longines Global Champions Tour ook internationaal gesprongen wordt op CSI1* en CSI2* niveau! In de openingsrubriek van de CSI2* competitie, een 1.35m rubriek in 2 fasen, kwamen onze landgenoten vanmorgen in ieder geval al goed voor de dag met een top-5 klassering voor zowel Alexander Housen als Lena Leonard.

 

Housen schoot het beste uit de starblokken en rekende voor deze rubriek op de 14-jarige Esprit Van De Wellington (Orlando). Hij reed de merrie van Leon Sprongen in de 2de fase naar een finishtijd van 27.30 seconden en greep zo net naast de overwinning... Het was de Nederlander Lars Kersten die roet in het eten wist te gooien... Hij klokte met zijn 9-jarige Dora de Ness (Nabab de Reve) af in 26.86 seconden en voorkwam zo een eerste Belgische overwinning. Ook de Zwitserse Jane Richard Philips stond hier opnieuw mee op het podium. Zij kruiste met de 9-jarige Jalanta P (Catalano) de finish in 27.58 seconden en legde zo beslag op de 3de plaats.

 

Lena Leonard haalde het podium dan weer net niet... Zij zadelde de 12-jarige merrie Gloria v. Kluizebos (Contact Van De Heffinck) en strandde op de 4de plaats na een chronotijd van 27.92 seconden. De Brit Mark Armstrong sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Hij zette met de 7-jarige Warriors Boy O.L. (Warrior) de klok stil op 28.23 seconden.

 

Ook Rachel Steffen wist zich nog in de prijzen te rijden. Zij reed haar 13-jarige hengst Uncanto di Villagana(Canturo) naar een 16de plaats.

 

TAGS   |   ALEXANDER HOUSEN   |   JANE RICHARD-PHILIPS   |   LARS KERSTEN   |   LENA LEONARD

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions