Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
08/11/2018 09:05 - Jumping

LGCL Valkensw.: Devos 6de in eerste ronde!

Op de Longines Global Champions Tour van Valkenswaard werd gisterenavond als slotrubriek de eerste ronde van de Global Champions League gesprongen! Pieter Devos wist daarin voor het beste Belgische resultaat te zorgen. Hij reed in deze tabel A rechtstreeks op tijd zijn 12-jarige Gin D (Clinton) door de eindmeet in 67.29 seconden en strandde zo net naast de top 5 van het klassement.

 

De Amerikaan Kent Farrington wist als snelste over de eindmeet te komen. Hij zette met de 11-jarige Creedance (Lord Z) de klok stil op 64.71 seconden en wist zo de concurrentie achter zich te laten. De Fransman Simon Delestre nam dan weer de 2de plaats voor zijn rekening. Hij kruiste de meet in 65.95 seconden en had daarvoor zijn 13-jarige Chesall Zimequest (Casall) gezadeld. Ook de Braziliaan Pedro Veniss mocht mee op het podium plaatsnemen. Hij finishte met de eveneens 13-jarige For Felicia (For Pleasure) in 66.51 seconden en werd zo dus 3de. De Nederlander Frank Schuttert haalde het podium net niet... Schuttert, die deel uitmaakt van het Nederlandse team voor de WEG in Tryon, kwam met de 10-jarige La Fille Rouge (Couleur Rubin) over de meet in 66.60 seconden en moest zo genoegen nemen met de 4de plaats. Tenslotte wist ook de Canadees Eric Lamaze het nog sneller te doen dan Devos. Hij reed zijn 12-jarige Chacco Kid (Chacco Blue) door finish in 66.95 seconden en sloot zo de top 5 af.

 

Ook Niels Bruynseels wist zich nog net te klasseren. Hij werd na een foutloze omloop 14de met zijn 10-jarige merrie Lady Cracotte (Quaprice).

 

Global Champions League

 

Wat de teamresultaten betreft is het Valkenswaard United dat aan de leiding gaat in hun thuiswedstrijd! Zowel de Duitser Marcus Ehning met de 15-jarige Cornado NRW (Cornet Obolensky) als de Italiaan Alberto Zorzi met de 13-jairge Fair Light Van ’T Heike (Vigo D’Arsouilles) wisten het foutloos te houden en deden er samen 149.00 seconden over om hun parcoursen af te leggen. Ze worden op de hielen gezeten door de Cannes Stars van onze landgenoot Karel Cox met de 10-jarige Dublin Van Overis Z (Darco)en de Spanjaard Sergio Alvarez Moya met zijn inmiddels 17-jarige Carlo 273 (Contender). Zij hadden namelijk maar 8 honderdsten van een seconde meer tijd nodig om hun parcoursen af  te leggen. De Scandinavian Vikings van Christian Ahlmann met de 11-jarige Tokyo (Kannan) en Leopold Van Asten met de eveneens 11-jarige VDL Groep Miss Untouchable (Chacco Blue) nemen momenteel de 3de plaats voor hun rekening. Ook zij wisten tot 2 keer toe de 0 op het scorebord te houden en totaliseerden een tijd van 149.31 seconen.

 

TAGS   |   KENT FARRINGTON   |   PEDRO VENISS   |   PIETER DEVOS   |   SIMON DELESTRE

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions