CSI2* Lier: Jos Verlooy wordt opnieuw 2de...
17/08/2018 19:12
18/03/2023 08:49
Danny Apers

Op de Stephex Arena van het Azelhof in Lier werd er vanmiddag na de rubrieken voor de jonge paarden een versnelling hoger geschakeld met de Prijs Horseman Masters, een 1.40m rubriek in 2 fasen die tevens gold als kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag. Onze landgenoot Jos Verlooy moest daarin opnieuw tevreden zijn met de 2de plaats... Hij snelde met de 13-jarige hengst Romeo De Villaret (Mr. Blue) naar een finishtijd van 27.94 seconden en kwam zo een kleine halve seconde tekort voor de overwinning.

Die werd opgeëist door de Brit William Whitaker, die rijdt voor de stal van Ludwig & Yasmine Criel. Whitaker, die ook deel uitmaakt van het Britse Team voor de WEG in Tryon volgende maand, klokte met de 9-jarige Furmint (Ustinov) af in 27.52 seconden en stond zo helemaal bovenaan het klassement. De 3de plaats ging naar Ierland en daarvoor zorgde Harry Marshall met de 12-jarige Barcelona. Zij kruisten de meet in 29.46 seconden en vervolledigden zo het podium. De 4de plaats ging dan weer naar onze landgenoot Constant van Paesschen. Die bracht zijn 9-jarige Verdi Treize (Diamant de Semilly) aan de meet in 29.52 seconden en kwam zo 6 honderdsten van een seconde tekort voor het podium. De Italiaan Giampiero Garofalo sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Hij wist de met de 8-jarige Balpar De Trebox Z (Baloubet du Rouet) de klok te stoppen op 29.67 seconden.

Ann Carton-Grootjans werd nog 9de met Kai LIcha De Carmel (Prince Van De Wolfsakker) en Niels Bruynseels 21ste met Delux Van T&L (Toulon).