Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
17/08/2018 19:30 - Jumping

CSI1* Deauville: Jonkmans net buiten top 5

Op de Longines Deauville Classic in Frankrijk wordt er deze week naast de CSI3* competitie ook een CSI1* competitie gesprongen! Daarin wist onze landgenoot Patrick Jonkmans zich vanmiddag te klasseren in de Prix Pôle International du Cheval Deauville, een 1.30m rubriek rechtstreeks op tijd. Jonkmans finishte met de 10-jarige I Bay van het Langwater (Wiensender), met wie hij vorige maand in het Nederlandse Zuidwolde ook al eens 4de werd, in 64.87 seconden en strandde zo net buiten de top 5.

 

De overwinning bleef in eigen land en daarvoor zorgde Gabin Ramel Jacob. Die snelde met de 12-jarige Strass de Villers (Iowa) naar een finishtijd van 58.64 seconden en bleef zo als enige onder de kaap van de 60 seconden! Ook de 2de plaats bleef in Frankrijk met Florian Angot en de 10-jarige Uffaine du Meugon (Armitage). Zij kruisten de meet in 62.96 seconden en hadden zo 5 honderdsten van een seconde voorsprong op de nummer 3 in het klassement. Die eer was weggelegd voor de Braziliaanse amazone Monika Guillon, die hiervoor kon rekenen op de 8-jarige Kwikly (Grand Cru Vd Vijf Eiken).

 

Ook de Domenicaan Rogelio Pellerano met de 11-jarige Temporelle de Fritot (Diamant de Semilly) en de Franse amazone Ninon Decaqueray met de eveneens 11-jarige Tilda de Mars (Jarnac) wisten zich nog een plaats in de top 5 van het klassement op te eisen. Zij kwamen respectievelijk aan de meet in 63.43 seconden en 64.64 seconden. Verder wist ook Marine Scauflaire zich te klasseren. Zij werd na ook een foutloze ronde 20ste met Chacco’s Girl (Chaccomo).

 

TAGS   |   FLORIAN ANGOT   |   GABIN RAMEL JACOB   |   MONIKA GUILLON   |   PATRICK JONKMANS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions