Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
29/08/2018 22:53 - Jumping

CSIO5* Gijon: Podiumplaats voor Thonon!

Terwijl in eigen land alle ogen vooral gericht zijn op de Brussels Stephex Masters in Wolvertem is er ook een Belgisch team afgereisd naar Spanje voor de Nations Cup van Gijon. In de 1.40m openingsrubriek kwamen daar vanmiddag maar liefst 122 deelnemers aan de start waardoor de jury 2 afzonderlijke klassementen moest opstellen.

 

In het eerste klassement was er een podiumplaats voor onze landgenote Virginie Thonon en haar 8-jarige Falbert SB (Numero Uno). Thonon snelde naar een finishtijd van 67.29 seconden en strandde zo op de 3de plaats. Maar ook de overwinning had een Belgisch kantje dankzij de BWP-gefokte Irene van de Kwachthoeve (Griseldi) onder het zadel van de Portugees Antonio Matos Almeida. Zij kruisten de meet in 64.50 seconden en wisten zo de concurrentie voor te blijven. Ook de Duitse amazone Jörne Sprehe wist het nog sneller te doen dan onze landgenote. Zij finishte met de 9-jarige Solero 79 (Stakato Gold) in 66.47 en nestelde zich zo op de 2de plaats. De 4de plaats ging naar de Luxemburger Victor Bettendorf. Zij zadelde voor deze opener de 10-jarige Lucentino 2 (Linton) en wist de klok te stoppen op 67.67 seconden. De top van het klassement werd op de 5de plaats afgesloten door de Fransman Pierre Alain Mortier. Hij reed zijn 8-jarige Antilop de Lara (Mylord Carthago) door de eindmeet in 67.99 seconden.

 

Ook Rik Hemeryck wist zich in dit klassement in de prijzen te rijden. Hij werd 7de met de 9-jarige Deesse de La Sure (Quickfire de Ferann).

 

TAGS   |   ANTóNIO MATOS ALMEIDA   |   JöRNE SPREHE   |   RIK HEMERYCK   |   VIRGINIE THONON

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions