Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
30/08/2018 15:23 - Jumping

CSIYH1* Gijon: Virginie Thonon in de top 5!

Op de grasterreinen van Gijon in Spanje waren het vanmorgen om 11.00u de 6- en 7-jarige paarden die als eersten de ring mochten betreden. Voor ons land verscheen Virginie Thonon aan de start met haar Zangersheide-gefokte Corsica de Greenbay Z (Calido I – F: Stephane Chanto), waarmee ze begin deze maand nog uitblonk op het Flanders Horse Event in Beervelde. Thonon hield het beide fases foutloos en klokte af in 34.99 seconden wat haar een mooie 5de plaats opleverde.

 

Helemaal bovenaan het klassement stond de Franse topruiter Kevin Staut met de SF-gefokte Best of Duverie (Diamant de Semilly – F: Veronique Lemarchand). Staut wist de klok te stoppen op 31.94 seconden en wist zo de concurrentie achter zich te laten. Het zilver ging naar Ierland en daarvoor zorgde Trevor Breen met de Zangersheide-gefokte Zilton SI Z (Zirocco Blue VDL – F: Peter Schollaert). Zij kwamen over de eindmeet in 32.98 seconden en kwamen zo ruim een seconde tekort om Staut van de troon te stoten. De 3de plaats ging opnieuw naar Frankrijk met Felicie Bertrand en de KWPN-gefokte Galway Girl (Arezzo VDL – F: VDL Stud 99). Zij kruisten de meet in 33.00 seconden en vervolledigden zo het podium. Tenslotte wist ook de Duitse amazone Jörne Sprehe het nog sneller te doen dan Thonon. Zij reed haar Hannoveraanse ruin Salvatore 29 (Stakkato Gold) door de finish in 34.60 seconden en legde zo beslag op de 4de plaats.

 

TAGS   |   FELICIE BERTRAND   |   KEVIN STAUT   |   TREVOR BREEN   |   VIRGINIE THONON

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions