Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
31/08/2018 16:39 - Jumping

CSIYH1* Opglab.: Podiumplaats voor de Bock!

Terwijl men in Opglabbeek op de Ashford Arena van start ging met de CSI2* competitie waren het op de Stephex Arena de jonge paarden die als eerste de ring mochten betreden. In de rubriek voor de 6-jarige paarden was er daar een podiumplaats voor onze landgenoot Valentijn de Bock met de KWPN-gefokte Houdini van de Dijk (Vigo D’Arsouilles). De Bock, die de afgelopen weken alle 3 zijn paarden waarmee hij geselecteerd was voor het Wereldkampioen voor jonge paarden in Lanaken verkocht, finishte in de 2de fase in 31.53 seconden en strandde zo op de 3de plaats.

 

De overwinning ging naar Ierland en daarvoor zorgde Ivan Dalton met de SF-gefokte Chrome d’Eclipse (Dollar Dela Pierre – F: Scea Eclipse). Zij kruisten de meet in 29.75 seconden en bleven zo als enige onder de grens van de 30 seconden. De Zweedse thuisamazone Sofia Westborg nam de 2de plaats voor haar rekening. Hij zette de klok stil op 30.23 seconden en kon daarvoor opnieuw rekenen op de Zangersheide-gefokte Concordia Z (Chiquitano Z – F: Wim Aegten), waarmee ze eerder dit jaar al verschillende rubrieken wist te winnen. Net na de Bock kwam de Pool Radoslaw Zalewski. Die finishte met de KWPN-gefokte Heri I Am (Untouchable 27 – F: Horses & Horse Products V.O.F.) in 33.41 seconden en strandde zo net naast het podium. Onze landgenote Marjan de Wachter mocht de top van het klassement afsluiten op de 5de plaats. Zij bracht de SBS-gefokte Generously Paid For (Bamako de Muze – F: BVBA Vorendonk) aan de meet in 33.85 seconden.

 

Verderop in het klassement was er nog een 7de plaats voor Melanie Gelin met Habanero (Conquest – F: Trelawny Farm), een 11de plaats voor Dirk Demeersman met Matcho Van d’Abdijhoeve (Cabrio Van De Heffinck – F: Hugo Boelens), een 13de plaats voor Yves Simon met Gemini d’Esquelmes (Inshallah de Muze – F: Daniel Maillart) en een 14de plaats voor opnieuw Dirk Demeersman, ditmaal met Moonlight van het Beetjen (Deauville van T&L – F: Karel Van de Woestijne).

 

TAGS   |   IVAN DALTON   |   MARJAN DE WACHTER   |   SOFIA WESTBORG   |   VALENTIJN DE BOCK

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions