Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
09/02/2018 16:11 - Jumping

Marcus Ehning wint de Rolex GP van Brussel!

De opvolgers van Niels Bruynseels en Gancia de Muze zijn bekend... De Duitser Marcus Ehning en zijn 13-jarige hengst Comme Il Faut 5 (Cornet Obolensky) gaven zonet op de Brussels Stephex Masters een ware demonstratie en werden oververdiend de winnaars van de Rolex GP!

 

De dubbelsprong van Rolex was in de basisomloop voor vele combinaties de grote boosdoener waardoor er slechts 6 combinaties zich wisten te plaatsen voor de barrage. Daarin was het dus opnieuw Marcus Ehning die de eindlaureaat werd! Ehning zette net als vrijdagavond, toen hij ook als allerlaatste in de ring verscheen met Comme Il Faut 5, alles op alles en blies iedereen omver met zijn chronotijd van 40.67 seconden!

 

De 2de plaats was voor de Zweed Douglas Lindelöw. Die deed met zijn 13-jarige ruin Zacramento (Cardento VDL) een meer dan verdienstelijke poging, maar moest met zijn chronotijd van 44.11 seconden duidelijk zijn meerdere erkennen in de Duitser. Het brons was voor de Amerikaanse amazone Lauren Hough. Zij finishte met de inmiddels 15-jarige Waterford (Coolcorron Cool Diamond) in 44.52 seconden en verzekerde zich zo van een podiumplaats. Thuisruiter Daniel Deusser strandde met de 11-jarige Calisto Blue (Chacco Blue) op de 4de plaats. Zij kwamen aan voorlaatste in de ring en wisten de klok te stoppen op 45.41 seconden.

 

Christophe Vanderhasselt wist zich als enige Belg te kwalificeren voor de barrage. Hij verscheen daarin als eerste in de ring met zijn 10-jarige Identity Vitseroel (Air Jordan Z) en zette met 43.45 seconden ook de 2de snelste tijd neer. Helaas zorgde een springfout op de uitsprong van de dubbelsprong ervoor dat hij genoegen moest nemen met de 5de plaats.

 

Verder was er nog een 8ste plaats voor Niels Bruynseels met zijn Gancia de Muze (Malito de Reve), een 11de plaats voor Gregory Wathelet met Mjt Nevados S (Calvados Z) en een 12de plaats voor Frederic Vernaet met Just A Gamble (Toulon). Zij verzamelden allen 4 strafpunten in de basisomloop.

 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions