Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
16/09/2018 12:52 - Jumping

Richard Howley Wereldkampioen 5-jarigen!

Op Domein Zangersheide in Lanaken is de eerste Wereldkampioen bij de jonge paarden bekend! Het was de Ier Richard Howley die net voor de middag de eindlaureaat werd in de finale voor de 5-jarige paarden! In een barrage waarvoor zich maar liefst 24 combinaties wisten te plaatsen snelde Howley met de Iers-gefokte Uppercourt Cappucino (Pacino – F: Paul O’Byrne) naar een finishtijd van 35.17 seconden en wist daarmee 2 van zijn landgenoten de loef af te steken.

 

Het zilver ging naar Darragh Ryan die al vroeg in de barrage de toon zette met zijn Csf Sir George (Sir Shutterfly – F: Shane Connolly). Zij stopten de klok op 35.34 seconden en kwamen zo uiteindelijk 17 honderdsten van een seconde tekort voor de Wereldtitel. Het brons was voor het 18-jarige talent Michael Pender. Die kruiste met HHS Vancouver (Indoctro – F: Marion Hughes) de meet in 35.75 seconden en vervolledigde zo het integrale Ierse podium.

 

Net naast het podium strandde de Nederlander Piet Raijmakers Jr. Die deed als laatste starter nog een ultieme poging met I’M Specialized Z (I’M Special de Muze – F: R. Das), maar moest uiteindelijk na een finishtijd van 35.80 seconden genoegen nemen met de 4de plaats. De top 5 werd vervolledigd door de Britse Laura Robinson met de schimmelmerrie Millfield Colette (Cornet Obolensky – F: Sue Jagger). Zij kwamen door de eindmeet in 38.55 seconden.

 

De beste Belgische prestatie kwam van Frederik Dekens met zijn gekeurde hengst Chaiton F Z (Clinton – F: Dirk en Kathleen De Vidts-Hameli). Zij wisten het in de barrage foutloos te doen in 39.37 seconden en namen zo de 7de plaats voor hun rekening. Na een springfout in de barrage was er ook nog een 13de plaats voor Alexander Liefsoens met No Limit Vd Legita Hof Z (Nabab de Reve – F: Legita Hof).

 

Alle foto's vindt u hier. 

 

TAGS   |   DARRAGH RYAN   |   MICHAEL PENDER   |   RICHARD HOWLEY

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions