Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
17/09/2018 12:00 - Algemeen

Topsport als doel

Het selectiesysteem van BWFA bewijst zich keer op keer, want elk jaar duiken er nieuwe sterren op uit de veilingcollecties die debuteren op internationaal niveau. Alle veulens worden afzonderlijk beoordeeld door vijf juryleden om de echte atleten te selecteren die zowel fysiek als genetisch in staat zijn om te presteren. BWFA blijft trouw aan zijn idealen en kiest ervoor om enkel veulens aan te bieden die komen uit gerenommeerde en bewezen merriestammen en wiens vader zijn naam al gemaakt heeft in de sport.

 

Selecteren op sportprestaties is meteen ook selecteren op gezondheid. Paarden die op een relevant niveau succesvol zijn in de sport moeten intrinsiek gezond zijn, zeker wanneer zij gedurende een langere tijd op dat hogere niveau meedraaien. Sport en gezondheid gaan hand in hand en BWFA's groeiende lijst aan internationale springpaarden bewijst dat deze aanpak zijn vruchten afwerpt.

 

Het is dan ook geen toeval dat BWFA zoveel geweldige veilingreferenties heeft met paarden zoals Action-breaker, die met Sergio Alvarez Moya de hoogste hindernissen overwon, de Grand Prix-winnaars Bambino van’t Zorgvliet (Mateo Giunti), Carlitto van't Zorgvliet (Rik Hemeryck) en Garrincha Hedoniste (Wilm Vermeir). Hamlet die met de jonge amazone Lucy Deslauriers succesvol is in de U25-reeksen of de achtjarige, talentvolle Kandora (Claire Beecroft) die vorig jaar werd aangekocht door Jos Lansink en Ashford Farm. Apollo presteert dan weer sterk onder Molly Ashe Cawley en Capital Don Cumarco werd recent derde in een wereldbekermanche in Zuid-Afrika. Ducati van den Overdam nam in zijn sportcarrière al deel aan de WEG in Caen en werd in juni nog zesde in de driesterren Eventing Arville onder Lara De Liedekerke-Meier.

 

Naast bewezen referenties zijn de jonge opkomende talenten ook veelvuldig vertegenwoordigd met Karlanthis van het Merelsnest, Nic Nac Quality, Luigi di Cantero, Okey-K van ’t Kattenheye, Million Dollar van het Schaeck die in eigendom is van het Holsteiner Verband en de Flanders Horse Event winnaar in de finale voor zevenjarigen Luigi d’Eclipse.

 

Al is het bekendste uithangbord van BWFA ongetwijfeld Halifax van het Kluizebos, een zoon van de legendarische Heartbreaker uit Dalida vd Heffinck (Fetiche du Pas). In 2017 werd hij gekroond tot ’s werelds beste springpaard op de WBFSH ranking. En ook dit jaar blijft hij de ereplaatsen aan elkaar rijgen met een zesde plaats in de GP van Bordeaux, een tweede plaats in Shanghai. Een glorieuze overwinning in de Rolex GP van Rome. Zesde in de GP van Knokke, derde in Londen en Brussel en een zesde plaats in de Global Champions Tour Grand Prix van Rome. Er is geen twijfel dat Halifax nog veel meer zal winnen in zijn carrière.

 

Het bewijs is overduidelijk, de veulens die BWFA aanbiedt, hebben slechts één doel voor ogen: topsport. De BWFA ‘limited edition’ met BWP eliteveulens gaat door op vrijdagavond 28 september tijdens CSI5* Waregem Horse Week. Surf naar www.bwfa.be voor meer informatie.

 

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions