Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
10/12/2018 18:17 - Jumping

CSIYH1* Opglabbeek: Mertens naast het podium

In Opglabbeek stond vanmiddag na de 1.30m ochtendrubriek de tweede rubriek voor de 5- en 6-jarige paarden geprogrammeerd. Amazone Hanne Mertens wist daarin voor de beste Belgische prestatie te zorgen met haar BWP-gefokte Meursault Di Fer (I Am Moerhoeve’s Star – F: Jan Mertens). In een rubriek die rechtstreeks op tijd verreden werd stopte ze de klok op 61.76 seconden en greep zo nest naast een podiumplaats.

 

De overwinning was voor de Turkse ruiter Omer Karaevli, die ook gisteren al een rubriek wist te winnen. Karaevli snelde met de KWPN-gefokte Mendocino (Zambesi – F: Wba Nijhof) door de finish in 56.69 seconden en bleef zo als enige onder de grens van de 60 seconden. De Zwitserse amazone Jennifer Meylan was degene die het dichtst in de buurt wist te komen. Zij klokte met de SF-gefokte Criquet du Phare (Vendome du Phare – F: Olivier Brohier) af in 60.27 seconden en moest zo duidelijk haar meerdere erkennen in de Turkse ruiter. Ook de Tsjechische amazone Emma Augier de Moussac wist het nog sneller te doen dan Mertens. Zij kruiste met haar KWPN-gefokte Homey (Cardento VDL – F: Kramer) de meet in 60.95 seconden en werd zo net als gisteren 3de. De 5de plaats tenslotte was voor de Italiaanse amazone Serena Curcio. Die bereikte met de Holstein-gefokte merrie Catharina VA (Cachas – F: Manfred Von Allwörden) de eindmeet in 61.94 seconden.

 

Verder was er nog een 7de plaats voor Kevin Gielen met Hyacinth MG (Lasino – F: Michael Greeve ) en een 13de plaats voor Laetitia Surin met Golden Lady des Vergers (Sherman Sitte – F: Monique Sicard).

 

TAGS   |   EMMA AUGIER DE MOUSSAC   |   HANNE MERTENS   |   JENNIFER MEYLAN   |   OMER KARAEVLI

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions