Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
14/10/2018 00:11 - Algemeen

Simon Morssinkhof 7de op Olympische Spelen

Simon Morssinkhof behaalde zojuist een 7de plaats op de Youth Olympic Games in Buenos Aires.


Afgelopen dinsdag behaalde de Belgische Junior al een zilveren medaille met het Europese Team bestaande uit Jack Whitaker (L V Chance Luck), Giacomo Casadei (Darna Z), Vince Jarmy (Walterstown Cruise Z), Rowen van de Mheen (Baral Ourika) en Simon Morssinkhof (Cheptel Wigan). Zij wisten toen de eerste ronde foutloos af te werken, net als team Noord Amerika en team Australië. In de tweede omloop stond er een barrage tussen team Noord Amerika en Europa op het programma waarin Noord Amerika uiteindelijk het goud behaalden door vier seconden sneller te finishen.

 

Gisteren was het dan de beurt aan de individuele omlopen waarin Simon Morssinkhof met Cheptel Wigan moeiteloos een nieuwe foutloze omloop wist te noteren. In totaal legden 13 combinaties een foutloze omloop af. Zij kwamen vervolgens vandaag aan de start in de superfinale. Helaas voor Simon viel hierin een balk, maar zijn prestatie leverde hem toch nog een hele knappe 7de plaats op en daarmee het beste Belgische resultaat zover! Acht jaar geleden wist Nicola Philippaerts namelijk een 23ste plaats te behalen op de Youth Olympic Games in Singapore. Mooie vooruitzichten dus voor Simon Morssinkhof, die naast Belgisch en Europees goud, nu ook nog Olympisch zilver op zijn palmares heeft staan.

 

Vijf combinaties wisten vandaag wel nog een tweede foutloze omloop neer te zetten en moesten dus een barrage springen om de uiteindelijke medailles. Hierin was het de Italiaan Giacomo Casadei die met Darna Z een foutloze barrage in 31.79 seconden wist af te leggen, goed voor Olympisch goud.  Voor Omar Almarzooqi, rijdend voor de Verenigde Arabische Emiraten, was er een zilveren medaille na een foutloze omloop in 34.37 sec. De Hondurees Pedro Espinosa behaalde het brons. Hij kreeg met Llavanereas Genquina vier strafpunten in 30.80 seconden.

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions