Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/10/2018 14:08 - Algemeen

H&M Harley van de Bisschop verkocht

Zojuist meldt Nicola Philippaerts dat zijn geweldige schimmelruin H&M Harley van de Bisschop verkocht is.

Twee weken geleden waren Nicola en de 11-jarige Dulf van den Bisschop-zoon nog een van de amper 4 combinaties die twee foutloze omlopen wisten neer te zetten in de FEI Nations Cup Finale in Barcelona en zo België naar de zege wist te helpen. Eerder dit jaar won het duo nog de CSI5* Grand Prix van Estoril.

H&M Harley van de Bisschop is nu verkocht aan de Ierse topruiter Bertram Allen. Het is nog niet bekend wanneer we deze nieuwe combinatie aan het werk zullen zien.


Persbericht Familie Philippaerts:

H&M Harley vd Bisschop, één van de toppaarden van Nicola, verlaat de familie Philippaerts en trekt naar Ierland waar hij een nieuwe thuis heeft gevonden bij Bertram Allen. Begin deze maand bleven H&M Harley vd Bisschop en Nicola Philippaerts twee keer foutloos tijdens de finale van de Nations Cup in Barcelona en hadden ze met hun vlekkeloze prestatie een groot aandeel in de eindzege van de Nations Cup. Begin september eindigden Harley en Nicola op de vijfde plaats in de GP van Spruce Meadows.
 

H&M Harley vd Bisschop kwam als 7 jarige ruin toe bij de familie Philippaerts waar Nicola zich meteen over hem ontfermde. Er was meteen sprake van een klik tussen paard en ruiter. De trainingsarbeid werd beloond met knappe resultaten. In 2016 wonnen H&M Harley vd Bisschop en Nicola Philippaerts in Tryon hun eerste vijfsterrenwedstrijd. Begin mei greep de combinatie nipt naast eindwinst in de Longines Global Champions Tour in Madrid. Enkele weken later was het wel raak en wonnen H&M Harley vd Bisschop en Nicola Philippaerts in Cascais hun eerste wedstrijd van de Longines Global Champions Tour. Harley bleef ook nadien de foutloze rondes aaneen rijgen met een vijfde plaats tot gevolg in de GP van Spruce Meadows en eindwinst in de Nations Cup begin deze maand. De deal kwam tot stand door bemiddeling van Cian O’Connor
 

“Ik herinner me de dag toen Harley bij ons toe kwam als gisteren” zegt Nicola. “De voorbije 4.5 jaar heb ik hem echt kunnen kneden. Hij was en is een absolute topper. Ik wil Ben Beevers bedanken voor de kans die hij mij destijds gegeven heeft om Harley naar mijn hand te zetten. Ik ben ook Harley bijzonder dankbaar want samen hebben we veel mooie dingen gerealiseerd. Hij is bijzonder belangrijk geweest voor de ontwikkeling van mijn carrière. Dankzij hem sta ik waar ik nu sta. Het is dan ook jammer dat onze wegen scheiden maar het is niet anders. De dag dat we met een paard beginnen samen te werken weten we dat we er vroeg of laat afscheid van moeten nemen. Dat is eigen aan onze branche. Wij zijn sporters maar er is ook het zakelijk aspect. Al het goede wat hij mij geleerd heeft neem ik mee. Het laatste jaar was fenomenaal. De uitslagen spreken voor zich. Ik ben blij dat hij bij Bertram Allen een goede thuis gaat vinden en ik wens hen beiden veel succes in de toekomst.”


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions