A. Housen wint de CSIU25 GP van Opglabbeek!
18/11/2018 21:53
Sentower Park

Het Youth Festival van Opglabbeek werd vanavond afgesloten met de 1.45m hoge Grand Prix voor de CSIU25 competitie. Het was Limburger Alexander Housen die zijn goede vorm van de laatste bevestigde en de winnaar werd met de 12-jarige Galoubet Fravanca (Caretino). In een barrage waarvoor zich 14 combinaties wisten te plaatsen klokte Housen af in 36.39 seconden en zorgde zo voor de 3de Belgische Grand Prix winst van de dag!!

De Deense amazone Benedikte Rie Truelsen was degene die het dichtst in de buurt wist te komen van Housen. Zij zette met de 12-jarige Cassina Z (Cassini I) echter de klok stil op 37.73 seconden en kwam zo toch een kleine anderhalve seconde tekort voor winst. Nadat ze al 2 keer 2de werd was er vandaag een 3de plaats voor Maartje Verberckmoes met haar 9-jarige Jugano van de Vosberg (Ogano Sitte). Zij kruiste de meet in 38.45 seconden en vervolledigde zo het podium. De 4de plaats werd gedeeld door de Egyptenaar Abdelrahman Ikram met de 14-jarige Jordan Girl Z (Haarlem) en de Noorse Karoline Lien met de 10-jarige Castlefield Jesss (O.B.O.S. Quality).Zij snelden beiden door de eindmeet in 39.46 seconden.

Verderop in het klassement was er ook nog een 11de plaats voor Emilie Conter met Fragile Van T Paradijs (Indoctro).