Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
24/11/2018 22:41 - Jumping

CSI2* Kronenberg: Karel Cox op het podium!

In het Hippisch Centrum De Peelbergen in het Nederlandse Kronenberg stond vanavond nog de 1.40m/1.45m hoofdrubriek voor de CSI2* competitie op het programma. 18 van de 60 deelnemers slaagden erin om in de basisomloop de 0 op het scorebord te houden en zich te plaatsen voor de barrage. Een van die 18 was oud-Belgisch Kampioen Karel Cox met zijn 8-jarige Chalino Z (Chippendale Z), met wie hij ook vorige week in het Duitse Stuttgart al 2 keer 4de was. Cox wist in de barrage opnieuw alle balken netjes in de lepels te houden en snelde door de finish in 34.54 seconden wat hem een 3de plaats opleverde.

 

De winst moest hij echter laten aan de snelle Luxemburgse amazone Charlotte Bettendorf, die enkele weken geleden ook haar debuut maakt op vijfsterrenniveau. Hij reed haar 13-jarige Raia d’Helby (Chapultepec) door de eindmeet in 32.59 seconden en wist daarmee de overige barragisten te verschalken. Ook de Brit Graham Lovegrove wist zich voor Cox te nestelen. Hij kruiste met de 13-jarige Alfie 192 (Quite Easy I) de meet in 33.06 seconden en werd zo 2de. Net na Cox kwam dan de Duitse amazone Finja Bormann. Zij bracht de 12-jarige Crazy Chara (Calido I) aan de meet in 34.80 seconden en werd zo dus 4de. De Amerikaanse topamazone Laura Kraut tenslotte mocht de top van het klassement afsluiten op de 5de plaats. Zij kwam met de 8-jarige Sfs Vincomte (Veni Vidi Vici) over de meet in 35.02 seconden.

 

TAGS   |   CHARLOTTE BETTENDORF   |   GRAHAM LOVEGROVE   |   KAREL COX

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions