Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
12/07/2018 16:13 - Jumping

CSI2* Opglab.: Dekkers en van Olst op podium

In het Sentower Park startte men vanmorgen op de Animo Arena met de Prijs Philippaerts – We live horses, een 1.35m rubriek voor de CSI2* competitie. Opnieuw een druk bezette rubriek met 136 combinaties die in de ring verschenen.

 

In het eerste klassement was het Dries Dekkers die zijn goede vorm van gisteren wist te bevestigen. Hij stuurde in deze tabel A in 2 fasen de 11-jarige Hippos van de Rostal (d’Ukase) door de meet in 25.40 seconden wat hem een 3de plaats opleverde.

 

Het waren de Duitsers die hem van een nieuwe overwinning wisten te houden. Hans Dieter Dreher, gisteren ook al 2de, zadelde de 10-jarige Belcanto (Balou du Rouet) en mocht bovenaan het podium plaatsnemen na een chronotijd van 24.52 seconden. Lennert Hauschild was dan weer goed voor de 2de plaats. Hij kruiste met de 9-jarige Quel Quidam (Queens Darling) de meet in 24.84 seconden en wit zo ook nog voor Dekkers te blijven. Net naast het podium strandde de Brit James Smith. Die finishte met de 11-jarige Twix de La Roque (Kannan) de meet in 25.57 seconden en moest zo tevreden zijn met de 4de plaats. De 5de plaats tenslotte was voor Dieter Vermeiren en de 10-jarige Ilias van het Hof Ter Velde (Unique II Drum V/H Juxscho). Zij hadden er 25.84 seconden voor nodig om de finish te bereiken.

 

Voor Valerie van de Poel was er nog een 13de plaats met Easy Boy (Tangelo Van De Zuuthoeve).

 

In het tweede klassement was het Mike van Olst die opnieuw voor de beste Belgische prestatie wist te zorgen. Van Olst, die eerder op de dag al de eindlaureaat werd in de rubriek voor de 5- en 6-jarige paarden, kwam met de 9-jarige Je T’Aime Nonstop (Nonstop) binnen in 25.56 seconden en verzekerde zich zo van de 3de plaats op het podium.

 

Ook hier kregen we een Duitse overwinning dankzij David Will en de 12-jarige Beau Limit (No Limit). Will zette de klok stil op 24.56 seconden en wist zo de concurrentie te verschalken. De 2de plaats was voor de Luxemburgse Charlotte Bettendorf, die onlangs haar debuut maakt op vijfsterrenniveau. Zij bracht de 12-jarige Salta de Cartigny (Zandor Z) aan de meet in 25.11 seconden en nestelde zich op de 2de plaats. Op de 4de plaats kregen we met de Amerikaanse Rosalie Biedron nog iemand die zich gisteren al eens wist te klasseren. Zij klokte met haar 8-jarige All Gold des Isles (Nashville III) af in 25.82 seconden en werd zo na haar 3de plaats van gisteren vandaag 4de. Onze landgenote Vanina Lombard nam de 5de plaats nog voor haar rekening. Zij kruiste met de 9-jarige Venus des Bois (Jarnac) de meet in 26.44 seconden.

 

Verder was er nog een 7de plaats voor Laura Mathy met Penta (Perigueux), een 8ste plaats voor Melanie Gelin met Attoucha Hero Z (Aganix du Seigneur) en een 12de plaats voor Vicky van de Poel met Demoiselle de la Pomme (Erco Van ’t Roosakker).


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions