Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
12/08/2018 14:24 - Mennen

Genève: Boyd Exell wint eerste wedstrijd

Na twee snelle én foutloze omlopen is Boyd Exell deze middag winnaar geworden van de eerste wedstrijd in Genève.

 

De Australische menner was supersnel in de eerste ronde en stuurde zijn vierspan als een slang door de poorten (155,12), samen met József Dobrovitz en Bram Chardon ging Exell moeiteloos door naar de drive off die over een korter parcours ging met één doorgang minder. 

József Dobrovitz bleef niet foutloos, kon zijn achtstand van de eerste ronde niet meer inhalen en werd derde. Ook Bram Chardon tikte een bal af. Laatste starter Boyd Exell schakelde nog een versnelling hoger en werd de verdiende winnaar.

 

FEI level 4 parcoursbouwer Johan Jacobs leverde vandaag een mooi ontwerp aan voor de eerste wedstrijd van de Wereldbeker in Genève. Het parcours met een heuvel en een waterdoorgang bood vloeiende lange lijnen maar vroeg ook technische vaardigheden in de twee marathonhindernissen, de speedbox en de twaalf kegelpoorten.

 

Publieksfavoriet Jérôme Voutaz reed uiterst beheerst en gecontroleerd maar maakte toch nog twee fouten en werd vierde. Benjamin Aillaud en Edouard Simonet reden lange, alternatieve routes maar keken tegen te veel fouten aan en werden vijfde en zesde.

 

 

1. Boyd Exell 304,34 (0)

2. Bram Chardon 316,66 (8)

3. József Dobrovitz 337,34 (4)

4. Jérôme Voutaz 179,07 (8)

5. Benjamin Aillaud 194,26 (12)

6. Edouard Simonet 196,94 (16)

 

Uitslagen eerste wedstrijd met link naar de video’s


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions