Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
12/08/2018 21:19 - Jumping

CSI5* Genève: Podiumplaats voor Philippaerts

Op het Concours Hippique International de Genève stond vanmiddag om 14.30u de Coupe de Genève op het programma. Van de 41 combinaties die aan de start verschenen  in deze 1.55m hoge rubriek wisten er 14 in de basisomloop de 0 op het scorebord te houden en zich zo te plaatsen voor de barrage. Een van hen was Nicola Philippaerts met zijn 9-jarige J’Adore Van Het Schaeck (Vagabond de la Pomme), met wie hij zich donderdag ook al wist te klasseren. Philippaerts finishte in 33.21 seconden en verzekerde zich zo van de 3de plaats op het podium.

 

Maar Philippaerts was niet de enige landgenoot in het foutloos wist te doen, ook Jérôme Guery met de 9-jarige Kel Star du Vingt Ponts (Kannan) en Niels Bruynseels met de eveneens 9-jarige Delux van T&L (Toulon) behoorde tot het rijtje barragisten. Beiden heren kregen daarin echter een springfout en werden respectievelijk 8ste en 9de.

 

Het was opnieuw de Zwitser Pius Schwizer die de beste was in deze rubriek! Schwizer, die ook donderdag al een rubriek wist te winnen, snelde met de 9-jarige About A Dream (Clinton) naar een finishtijd van 32.12 seconden en wist zo de concurrentie achter zich te laten. Ook de Ier Darragh Kenny wist de prestatie van Philippaerts nog te verbeteren. Hij werd met de 11-jarige Cassini Z (Cassini II) 2de na een chronotijd van 32.96 seconden. De 4de plaats voor de Duitser Christian Ahlmann. In het zadel van de 9-jarige Clintrexo Z (Clintissimo Z) kwam hij over de meet in 34.08 seconden. De Zwitserse Nadja Peter Steiner tenslotte sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Zij zette met de 12-jarige Saura de Fondcombe (Balou du Rouet) de klok stil op 36.15 seconden.

 

TAGS   |   DARRAGH KENNY   |   NICOLA PHILIPPAERTS   |   PIUS SCHWIZER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions