Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
20/12/2018 09:21 - Algemeen

BAC brengt humane toptechnologie bij paarden

De Italiaanse BAC Technologie behoort in zijn thuisland tot de standaard uitrusting in de fysiotherapie van topploegen uit het voetbal, wielrennen en volleybal. Ook in de atletiek en tenniswereld, wordt er frequent beroep gedaan op de BAC Technologie, dat gebruikt wordt als preventief hulpmiddel bij humane atleten. Het toestel, met lage frequentie ultra sound, werkt diep in op het weefsel en versterkt de doorbloeding. Zo bevordert het preventief de recuperatie en curatief het herstel bij letsels. Omdat geen enkel ander toestel dieper inwerkt op het musculair systeem.

 

Billet Alluminium Construction (BAC) is een Italiaans bedrijf, gesticht in de jaren ’80 en actief in de engineering. Twee jaar geleden werd een variant van het succesvolle humane toestel gemaakt voor de paarden.

 

De BAC Technologie wordt preventief gebruikt bij sportpaarden; enerzijds voor de wedstrijd om het paard los te maken en in optimale omstandigheden aan de start te laten verschijnen. Na de wedstrijd wordt het gebruikt de inspanning sneller te verwerken, dankzij een betere bloeddoorstroming die geïnduceerd wordt door de diepe inwerking van BAC.

 

In geval van heling, wordt BAC Technologie ingezet na diagnose van de dierenarts. Als hij een bepaald letsel vaststelt ter hoogte van pezen, spieren of gewrichten, kan BAC bijdragen tot een krachtiger en spoediger herstel. Uit verschillende testimonials blijkt overduidelijk dat BAC verder gaat in het herstel dan ooit gedacht en gehoopt. Daarenboven is de therapie relaxerend en pijnloos voor de paarden. In tegenstelling tot andere toestellen uit het verleden, is BAC wel toegestaan door de FEI.

 

Olympisch dressuurruiter Cesar Parra getuigt dat BAC EQultrasound problemen verhelpt waarvan specialisten vertelden dat het letsel nooit beter zou worden.

 

Fysiotherapeute Janus Marquis erkent dat BAC het beste resultaat biedt in het herstel van musculaire en variante aandoeningen.

 

Belgische stallen maken inmiddels ook al gebruik van de BAC toestellen. Jonge talenten zoals Alexander Housen en Jeroen De Winter zijn alvast opgetogen:

 

Alexander Housen: "Onder de indruk, je voelt merkelijk het verschil"

 

Jeroen de Winter: "Na een preventieve behandeling, zijn de paarden soepeler en leniger. Ze bewegen ook sterker"

 

Volgende namen werken reeds met BAC: 

 • Paul Schockemöhle

 • Dirk Demeersman

 • Stal Ceulemans

 • Stal Dekkers

 • Stal De Winter

 • Stal Hexagon

 • Stal Housen

 • Dr. Marc Koene

 • Dr. Ugo Carrozzo

 • Giulia Martinengo Marquet

 • Laura Tomlinson

 • Team USA, Italy, UK

 

Tom Cools: ‘Effectieve aanvulling manuele therapie’

Tom Cools is al 20 jaar actief als kinesitherapeut, manueel therapeut, triggerpoint therapeut en erkend RedCord Trainer. Tom Cools is ook kinesitherapeut van de nationale wielerbond pisterenners.

 

‘Wij hebben recent de BAC toestellen aangekocht. We hadden er al veel over gehoord en het oogde veelbelovend. De praktijk toont aan dat BAC een meerwaarde biedt in de totaalbehandeling. BAC toestellen kunnen de spieren beter activeren, omdat ze veel dieper inwerken. In die context is een BAC behandeling een aanvulling van de manuele therapie. Ze genereren een betere doorbloeding en na een inspanning een vlottere afvoer van afvalstoffen. Voor ons is het een absolute meerwaarde in onze praktijk.’

 

 

Meer info over BAC (Benelux, Frankrijk, UK, China)

BPSC - Everselstraat 133 Beringen - Dominique Wouters - 0491 08 40 53

 

Documenten :
Artikel BAC.pdf 

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions