Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
27/12/2018 22:03 - Jumping

Ahlmann imponeert in the Sires of the World!

Topsport van de bovenste plank zonet in de Mechelse Nekkerhal! Na de rubrieken voor de 6- en 7-jarige hengsten stond vanavond met de Open Sires of the World Zangersheide het hoofdnummer van de dag op de agenda. 32 combinaties, waaronder enkele kleppers van formaat, verschenen aan de start van deze Prijs Léon Melchior. 10 van hen wisten de basisomloop goed door te komen en zich zo te plaatsen voor de barrage.

 

Het was de Duitser Christian Ahlmann die de grote winnaar van de avond werd. Als allerlaatste verscheen hij in de ring met de 11-jarige Caribis Z (Caritano) en wist alles en iedereen achter zich te laten na een verschroeiende chronotijd van 34.63 seconden. Ook eerder in de barrage had Ahlmann al indruk gemaakt met de amper 8-jarige Dominator 2000 Z (Diamant de Semillly). Hij reed de zwarte parel van Stoeterij Zangersheide naar een finishtijd van 35.85 seconden wat hem een 3de plaats opleverde.

 

Kort na de rit van Ahlmann had onze landgenoot François Mathy Jr. de leiding overgenomen van de Duitser. Samen met zijn 10-jarige Casanova de L’Herse (Ugano Sitte), waarmee hij de afgelopen weken al meermaals de prijzen wist  te halen, klokte hij af in 35.05 seconden en leek daarmee op weg naar de overwinning. Tot dat Ahlmann daar dus nog een stokje voor wist te steken.

 

Net na het podium volgde onze landgenoot Jos Verlooy. Hij kruiste met de 13-jarige Romeo de Villaret (Mr. Blue) de meet in 35.95 seconden en moest zo tevreden zijn met de 4de plaats. Ook Nicola Philippaerts was een van de barragisten met zijn eveneens 13-jarige Bisquet Balou C (Balou du Rouet). Hij zette na een sterke ronde de klok stil op 36.52 seconden en sloot zo de top van het klassement af op de 5de plaats.

 

Verder was er nog een 7de plaats voor Dimme d’Haese met Comme Il Faut (Diamant de Semilly), een 8ste plaats voor Chloé Vranken met Emir de Vy (Calvaro), en een 9de plaats en 11de plaats voor Gregory Wathelet, dit met Iron Man van de Padenborre (Darco) en Eldorado van het Vijverhof (Thunder Van De Zuuthoeve).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions