Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
28/12/2018 20:54 - Jumping

JM18: Charlotte Spaas wint CSIJ-YR GP

Terwijl haar vriend Jeroen De Winter op de B-Arena de winst wegkaapte in de CSI2* 1M40 rubriek wist Charlotte Spaas Levallois de zege binnen te halen in de CSIJ-YR Grand Prix op de A-Arena.

Naar jaarlijkse gewoonte was de CSIJ-YR Grand Prix over een hoogte van 1m40 een zware en technische proef. Van de 41 deelnemers wisten maar 7 combinaties zich te plaatsen voor de barrage. In die barrage was het Arnaud Gaublomme die met Jazira van het Bildeken (Cicero Z) als eerste aan de start ging. Hij zette een nette omloop neer en wou extra snelheid zetten naar de laatste stijl, maar bekocht dat met een fout in 36.76 seconden. Finaal zou het hem de zesde plaats opleveren. Vervolgens de beurt aan Dieter Vermeiren die met Kingston Town 111 Z (Kashmir van Schuttershof) ook al deel uitmaakte van de Belgische équipe op het EK dit jaar. Zij deden wat van hen verwacht werd: Kingston sprong fantastisch en noteerde in 35.02 seconden een dubbel foutloos resultaat. Helaas voor Vermeiren werd zijn droom op de zege al snel verpletterd door Charlotte Spaas Levallois. Haar rit met Eblesse vh Scheefkasteel (Nonstop) leek nochtans niet heel snel: de amazone deed als enige 7 galopsprongen ipv 6 van de BHV-stijl naar de RES-oxer maar de uiterst efficiënte manier van springen van Eblesse zorgde ervoor dat ze in 34.86 seconden nog nipt iets van Vermeiren’s tijd wist af te persen. Vervolgens was het de buurt aan Axel Vandoorne die met Ferro Chin vh Lindenhof (Chin Chin) de halfbroer van Bertram Allen’s Gin Chin vh Lindenhof gezadeld had. Hij probeerde duidelijk snelheid te maken maar kreeg een fout op het eerste element van de dubbelsprong, goed voor een vijfde plaats in 35.74 seconden. Daarna was het de beurt aan de Nederlandse Skye Morssinkhof met de amper 7-jarige G-Vingino-Blue (VDL Zirocco Blue). De amazone kwam wat diep op de tweede hindernis en zou met 4 strafpunten in 37.56 seconden 7de worden. Thibaut Huyvaert was als voorlaatste barragist duidelijk gebrand op de overwinning. Hij deed zijn best om de grote merrie Imandra de Laubry (Lord Z) zo snel mogelijk door de bochten te loodsen, maar moest uiteindelijk toch tevreden zijn met een derde plaats in 35.79 seconden. Als laatste starter probeerde Max Sebrechts nog wat vaart te maken, maar hij kwam met Cacacha van het Schaeck (Bamako de Muze) niet verder dan een vierde plaats in 35.99 seconden.


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions