Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
29/12/2018 21:57 - Mennen

Boyd Exell wint warm up in Mechelen

Boyd Exell was deze namiddag de enige menner die tweemaal een foutloos parcours neerzette tijdens de eerste wedstrijd in de Mechelse Nekker.

 

Het was een echte warm up, vele menners reden afwachtend en aftastend in het technische parcours van Johan Jacobs. Naarmate het verloop van de wedstrijd vorderde werden er alternatieve routes geprobeerd en kortere lijnen genomen.

 

Als eerste starten was zeker geen voordeel vandaag. Edouard Simonet beet de spits af maar kreeg zijn span niet direct op tempo na het lang wachten voor het startsein. Met een omloop van 159,59 + 12 sluit Simonet vandaag de eerste wedstrijd af op plaats acht. Tweede starter Glenn Geerts had bij het nemen van de tweede poort even een aarzeling van zijn voorpaarden maar loste dit vakkundig op, hieraan gingen wel enkele seconden verloren, in poort zeven werd een kegel aangereden waardoor Glenn zesde werd met een resultaat van 159,48 + 4.   

 

Boyd Exell was de enige foutloze menner en kwalificeerde zich moeiteloos voor de drive off (138,37) die na een last minute aanpassing van het programma voorbehouden werd aan de top drie na de eerste omloop. Ook Bram Chardon (137,35 + 4) en Chester Weber (149,28 + 8) kwalificeerden zich voor de winnende ronde over een verkort parcours met de schrapping  van twee poorten.

 

Ook in de drive off tikte Chester Weber twee ballen af, met een totale tijd van 303,03 seconden werd de Amerikaanse menner derde. Bram Chardon startte aanvallend in de drive off en ging snel door het parcours maar had met een resultaat van zestien strafseconden (286,68) geen kans om een tweede foutloze omloop van Boyd Exell te verbeteren (267,86). 

 

Zondagavond op 22.15u sluiten de vierspanmenners Jumping Mechelen af met de achtste en voorlaatste manche van de FEI Wereldbeker.

 

Mechelen 2018 uitslag eerste wedstrijd

 

Alle info in Dossier CAI-W Mechelen

Foto's :
Documenten :
r_f01_warm_up.pdf 
TAGS   |   BOYD EXELL   |   EDOUARD SIMONET   |   GLENN GEERTS   |   JUMPING MECHELEN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions