Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
30/12/2018 17:00 - Jumping

Christian Ahlmann subliem in WB van Mechelen

Een hoge proef, een (te) korte tijd en een meelevend publiek in een uitverkochte Nekkerhal! Het waren de ingrediënten voor een boeiende FEI Wereldbeker op Jumping Mechelen.

 

Vooral die toegestane tijd bleek in het eerste deel van de proef dé grote struikelblok te zijn... Van de eerste 20 combinaties die aan de start verschenen wisten er slechts 3 binnen de toegestane 71 seconden binnen te komen. Zo was onze landgenote Celine Schoonbroodt-de Azevedo de grote pechvogel. Zij debuteerde hier in Mechelen met een goed springende Chepetta (Chepetto) en wist ook alle balken netjes in de lepels te houden. Helaas had ze er net iets te lang tijd voor nodig waardoor ze de ring verliet met 1 strafpuntje voor tijd. De Fransman Kevin Staut was zelfs de enige die het volledig foutloos wist te doen.

 

Het tweede deel gaf echter beterschap. Hier en daar viel er nog wel een balk tegen de grond, maar de krappe tijd bleek toch haalbaar. Onze landgenoten, die zoals altijd in Mechelen sterk vertegenwoordigd waren, deden er alles om de barrage te halen, maar sneuvelden een voor een... Voornamelijk de uitsprong van de driesprong bleek de spelbreker. Uiteindelijk wisten enkel de Nederlander Harrie Smolders en de Duitsers Ludger Beerbaum en Christian Ahlmann zich bij Kevin Staut te voegen.

 

In de barrage was het dus Kevin Staut die de spits mocht afbijten met de 10-jarige Edesa's Cannary (Caretino). Staut reed een keurige strakke ronde en klokte uiteindelijk af in 40.98 seconden.

 

Het leek een prestatie die nog te verbeteren was en dat had Harrie Smolders in de gaten. De winnaar van vorig jaar zette met zijn 14-jarige hengst Don VHP Z N.O.P. (Diamant de Semilly) alles op alles, maar kwam met zijn tijd van 41.42 seconden uiteindelijk een kleine halve seconde tekort om over Staut te springen.

 

Vervolgens was het dan de beurt aan de Duitser Ludger Beerbaum die in het zadel zat van de 15-jarige Casello (Casall). Beerbaum wou snelheid maken, maar moest zowel in de eerste als de tweede lijn al een galopsprong meer maken dan zijn 2 voorgangers. Vervolgens draaide Beerbaum iets te kort naar de dubbelsprong wat resulteerde in een weigering. Tijdfouten nog mee gerekend verliet Beerbaum de ring met 14 strafpunten.

 

En dan kwam het moment van Christian Ahlmann, die afgelopen donderdag al furore maakte in The Open Sires Of The World. Als laatste starter haalde Ahlmann alles uit de kast met zijn 9-jarige Clintrexo Z (Clintissimo Z). Hij maakte in het eerst deel van de barrage ontzettend veel snelheid en had in de lijn naar de laatste rechte van Longines nog even tijd om te sluiten alvorens de finish te doorkruisen in 39.87 seconden.  

 

Celine Schoonbroodt-de Azevedo werd met haar strafpuntje voor tijd beste Belgische op 7de plaats. Verder was er een 9de plaats voor Olivier Philippaerts met H&M Legend of Love (Landzauber), een 10de plaats voor Jos Verlooy met Igor (Emerald Van ’t Ruytershof) en een 11de plaats voor Nicola Philippaerts met H&M Chilli Willi (Casall).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions