Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
01/10/2019 22:30 - Jumping

CSI2* Opglab.: Deckers en Thonon op podium!

Een drukke namiddag vanmiddag in het Sentower Park waar er maar liefst 162 combinaties aan de start verschenen in de 1.40m hoofdrubriek, die tevens gold als kwalificatie voor de Longines Rankingproef van morgenavond en voor de Grote Prijs van aanstaande zondag. Door het groot aantal deelnemers werd het eindklassement daarom ook opnieuw in twee aparte klassementen opgesplitst.

 

In het eerste klassement waren het de Fransen die domineerden met op kop Julien Epaillard en zijn 11-jarige Usual Suspect d’Auge (Jarnac). Hij wist de klok te stoppen op 54.83 seconden en daarmee de concurrentie achter zich te houden. De 2de plaats was voor zijn landgenoot Patrice Delaveau, die vergezeld was van de eveneens 11-jarige Uthope de La Roque Hdc (Kannan). Zij hadden er 55.96 seconden voor nodig om de eindmeet te bereiken. Op de 3de plaats kregen we met Dries Dekkers en de 12-jarige D&J Havanna (Griseldi) de beste Belgische combinatie. Zij snelden door de eindmeet in 58.15 seconden en stonden zo mee op het podium. Net na het podium volgde de jonge Ier Harry Allen. De jonge broer van Bertram zat in het zadel van de 10-jarige Dis Moi Tout de Clairbois (Ugano Sitte) en kruist de meet in 58.70 seconden. De 5de plaats was opnieuw voor ons land en daarvoor zorgde Gilles Dunon. Samen met de 14-jarige Fou de Toi Vd Keihoeve (Toulon) kwam hij binnen in 60.05 seconden.

 

In het tweede klassement greep onze landgenote Virginie Thonon voor de tweede maal vandaag net naast de overwinning. Samen met haar 9-jarige ruin Falbert SB (Numero Uno) kwam zij door de eindmeet in 57.34 seconden en moet daarmee enkel de Luxemburger Victor Bettendorf voor zich dulden. Die had met de 11-jarige Colchique du Gibet (Chacco Blue) de klok weten te stoppen op 55.21 seconden en daarmee de zege veilig weten te stellen. De 3de plaats was voor de Tal Milstein rijdende Colombiaan Dayro Arroyave. Die vervolledigde met de 11-jarige Decco (Van Gogh) het podium na een chronotijd van 58.26 seconden. De Nederlander Kevin Jochems was dan weer goed voor de 4de plaats. Hij stuur de 9-jarige Kyamant Van ’t Spieveld (Diamant de Semilly) naar een tijd van 59.62 seconden en was zo ruim 3 volle seconden sneller dan de nummer 5 in de stand. Die eer was weggelegd voor de Duitse Katharina Offel en haar 10-jarige Etna (Canturano). Zij passeerden de eindmeet in 62.69 seconden.

 

Verder was er voor ons land een 9de plaats voor Mike van Olst met Je T’Aime Non Stop (Non Stop), een 16de plaats voor Filip Lacus met Cornetto Z (Corland) en een 19de plaats voor Viktor Daem met Ic Magic van de Bien (Cicero Z Van Paemel).

 

TAGS   |   DAYRO ARROYAVE   |   FRANK DECKERS   |   GILLES DUNON   |   JULIEN EPAILLARD   |   PATRICE DELAVEAU   |   VICTOR BETTENDORF   |   VIRGINIE THONON

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions