CSI2* Opglab.: Virginie Thonon wint nu wel!
Galop.be
11/01/2019 10:09
18/03/2023 08:27
2 min

Nadat ze eerder op de dag tot tweemaal net naast de overwinning greep had onze landgenote Virginie Thonon gisterenavond toch haar overwinning te pakken in het Limburgse Sentower Park! In de afsluitende Prijs Stallenbouw Lemmens, een 1.30m rubriek in 2 fasen, was zij in een van de twee deelklassementen de beste met haar 9-jarige Co 2 Z (Calvados Z). Thonon kruist de meet in 31.70 seconden en wist zo de concurrentie achter zich te houden.

Net na onze landgenote kwam de Nieuw-Zeelander Richard Gardner. Die was vergezeld van de 8-jarige Roulette 134 (Romanoff J) en deed er 32.48 seconden over om de finish te bereiken. De 3de combinaties die het podium haalde was de Fransman Charles Berron met de eveneens 8-jarige Gigi du Rouet (Balou du Rouet). Zij klokten af in 33.08 seconden en wisten zo de Roemeens amazone Alexia Apotolescu van het podium te houden. Die wist met de 12-jarige Avec Courage d’Amour (Avec Coeur) de klok te stoppen op 33.20 seconden en werd zo dus 4de. De Nederlandse Monique van den Broek tenslotte wist de 5de plaats nog voor haar rekening te nemen. Zij stuurde de 8-jarige Quintera (Quintero) rond in 33.37 seconden.

Wat verderop in het klassement wist ook Annelies Vorsselmans zich nog te klasseren. Zij werd 15de met Florett M (Zirocco Blue VDL).

In het andere deelklassement was het de Egyptenaar Amr Gamal Mohamed die de zege veilig wist te stellen. Hij zadelde de 8-jarige Gerlain (Ultimo) en wist een tijd van 31.60 seconden op het scorebord te zetten. De 2de plaats was voor de Zwitser Kay Noah Melliger die vergezeld was van de 9-jarige Arabesque d’Or (Nippon d’Elle). De zoon van wijlen Willi Melliger kwam over de meet in 32.41 seconden en had zo een kleine halve seconde voorsprong op de Griekse amazone Hannah Mytilineou. Die vervolledigde met de 15-jarige Laverin de Saar (Lavarin) het podium na een chronotijd van 32.88 seconden.

Dries Dekkers, die eerder op het dag het podium al haalde in de 1.40m hoofdrubriek, zorgde voor de beste Belgische prestatie op de 4de plaats. Hij stuurde zijn 11-jarige Clash Heldenlaan Z (Clinton) rond in 33.12 seconden. De Zwitser Niklaus Schurtenberger volgde Dekkers op de 5de plaats. Hij klokte af in 33.28 seconden en kon daarvoor rekenen op de 11-jarige Denzel Quantum Leap (Cantos).

Voor Limburger Alexander Housen was er nog een 7de plaats met Cassandra Hsp (Sandro Boy).