Niels Bruynseels wint de GP van Basel!
12/01/2019 00:01
18/03/2023 08:27

Onze landgenoot Niels Bruynseels heeft opnieuw voor een mooie prestatie gezorgd met zijn 10-jarige Delux van T&L (Toulon)! Nadat hij eind vorige maand op jumping Mechelen al winnaar werd van de BMW Masters mag hij nu ook de Longines Grand Prix van Basel aan zijn palmares toevoegen!

14 combinaties wisten de basisomloop van deze 1.55m hoge Grand Prix zonder kleerscheuren door te komen en zich zo te plaatsen voor de barrage. Bruynseels kwam daarin als 11de aan de start en stuurde zijn Delux van T&L na een strakke ronde naar een finishtijd van 36.81 seconden.

Veel overschot had Bruynseels echter niet, want de Nederlander Marc Houtzager zat hem aardig op de hielen. Houtzager, die direct na Bruynseels in de ring verscheen, reed met zijn 12-jarige Sterrehof’s Calimero (Quidam de Revel) een gelijkaardige ronde, maar kwam uiteindelijk 4 honderdsten van een seconde tekort voor de overwinning. De 3de man die op het podium mocht plaatsnemen was de Fransman Philippe Rozier. Die had met de 15-jarige Cristallo A Lm (Casall) als eerste starter de toon gezet na een finishtijd van 37.47 seconden. De 4de plaats was voor de Italiaan Emanuele Gaudiano, die zich eerder op de dag al in de kijker wist te rijden met een 2de plaats in de 1.45m rubriek. Hij kwam met de 10-jarige Chalou (Chacco Blue) binnen in 37.72 seconden en viel zo net naast het podium. De Ier Bertram Allen sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Hij zette met zijn 15-jarige Molly Malone V (Kannan) de klok stil op 37.86 seconden.