Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
16/01/2019 22:20 - Jumping

CSIYH1 Oliva: Devos en Vandousselaere scoren

In het Spaanse Oliva waren het vanmiddag de 7-jarige paarden die deze tweede dag mochten afsluiten. Onze landgenoten Lieven Devos en Kelly Vandousselaere wisten zich daarin samen met nog 10 anderen te plaatsen voor de barrage na een foutloze basisomloop. Devos deed dat met de BWP-gefokte Miro (Diamant de Semilly – F: Brutsaert) terwijl Vandousselaere de Zangersheide-gefokte Cresswell Lvp Z (Casall – F: Lvp Stables) onder het zadel had. Beiden wisten het ook in de barrage foutloos te houden en strandden respectievelijk op de 8ste en 9de plaats.

 

Het was de Zweed Alexander Zetterman die de overwinning wist binnen te halen. Hij stuurde zijn Zweedse Warmbloed Triton Hastak (Cabachon – F: Hästak Ab) rond in 41.26 seconden en mocht zo bovenaan het podium plaatsnemen. Net na de Zweed kwam de Nederlander Sebastien Kabel. Die zadelde de Zangersheide-gefokte Vanda McLaren (Tinh Boy – F: Christel Schumacher) en wist de klok te stoppen op 41.40 seconden. Ook mee op het podium stond de Tsjechische amazone Emma Augier De Moussac met haar KWPN-gefokte Homey (Cardento VDL – F: Kramer). Zij hadden er 42.12 seconden voor nodig om de finish te bereiken.

 

Net naast het podium strandde de Britse Emma Stoker, die zich eerder op de dag al in de kijker wist te rijden bij de 6-jarige paarden. Zij snelde met de eveneens KWPN-gefokte Happynes (Eldorado Van De Zeshoek) naar een chronotijd van 43.27 seconden. De Spanjaard Rutherford Latham sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Hij klokte met Calypso des Matis (Padock du Plessis – F: Isabelle Berzinger) af in 43.35 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions