Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
24/01/2019 10:03 - Algemeen

Steven Van Meersche wint de ZS Wintercyclus

Na drie wedstrijden van de Wintercyclus in Moorsele staat Evelyne Van Vreckom aan de leiding bij de 6-jarigen. Met Nikias Ligie VV, een I’m Special de Muze uit Ligie (Royal Feu), door Evelyne gefokt uit dezelfde moeder als Kerbie VV. Nikias Ligie liep alles nul en eindigde drie keer bij de beste 10, net als de tweede gerangschikte trouwens, Narcotique B&V (Kannan) met Wim Van de Vijver.

 

De derde manche werd gewonnen door Steven Van Meersche met Nistria d’O uit de fokkerij van Herman Claessens. Die Nistria is een Falco uit de Diamant merrie Histoire d’O, die met de Stephex amazone Jonna Ekberg tiende eindigde op het WK 7-jarige paarden.

 

Twee grote fokkerijen zijn prominent aanwezig bij de jonge paarden in Moorsele. Bij de 4 en 5-jarigen is dat de stal De Bisschop. De fokkerij van Tom Decraene is ondertussen zowat overal prominent aanwezig, maar bijzonder is toch wel dat de paarden van De Bisschop in Moorsele worden gereden door de kinderen, Emma en Ben De Craene.

 

Bij de 6-jarigen is de fokkerij van het Siamshof dan weer opvallend aanwezig. De familie Mahieu heeft een fokkerij uitgebouwd in het West-Vlaamse Langemark. De paarden worden gereden door Laurent Mahieu en de stalruiter Mathias Demeulemeester. “Van de jaargangen waarmee we hier aan rijden zijn”, vertelt Laurent, “hadden we telkens 4 à 5 veulens per jaar. Ondertussen is dat flink gegroeid, naar een tiental veulens per jaar. We zijn van plan dit jaar voor het eerst deel te nemen aan de nationale cyclus, en de Wintercyclus in Moorsele leek ons een goede voorbereiding.”

 

De volgende wedstrijd is gepland op 17 februari, en de finale op 17 maart.

 

De tussenstanden van de Wintercyclus kan u hier terugvinden

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions