Stephex Horse Trucks

BWFA 20 Jaar Jong, kiest voor de vernieuwing
Persbericht BWFA
25/01/2019 10:36
2 min
BWFA

BWFA 20 Jaar Jong, kiest voor de vernieuwing

BWFA mag dit jaar 20 kaarsjes uitblazen en is daarmee één van de oudste en meest succesvolle veilingorganisaties in België. De stichtend voorzitter Hubert Hamerlinck en zijn team mogen dan ook tevreden terugblikken op wat zij in die 20 jaar gerealiseerd hebben tijdens het Flanders Horse Event in Beervelde. BWFA is steeds een innoverende veiling geweest met gedurfde initiatieven en het is in dat perspectief dat de Hubert Hamerlinck besliste om een stap terug te zetten en een verjonging in het bestuur door te voeren.

Geen oude wijn in nieuwe zakken en dus gaven ook Tal Milstein, Lieselot Hamerlinck en Dirk Zagers aan om terug te treden en het vernieuwings project BWFA 2.0 alle kansen te geven. Aan Tom Van De Vijver en Patrick Gansbeke, die ook FHE vertegenwoordigd werd gevraagd om een nieuw en jong bestuur samen te stellen en initiatieven te ontwikkelen waarmee de toekomst van BWFA voor de volgende decennia veilig gesteld is.

Geen makkelijke taak om mensen te vinden die voor verschillende taken hele specifieke talenten hebben maar Tom en Patrick zijn er in wonderwel in geslaagd om een nieuwe ploeg samen te stellen die, ondanks hun jonge leeftijd nu reeds een heel interessant CV kunnen voorleggen. De nieuwe “Voice” van BWFA wordt ongetwijfeld Chris De Heer die als commentator op Clip My Horse en Eurosport reeds heel wat vocale ervaring heeft opgedaan. Het nieuwe BWFA team heeft grootse plannen om naast de veulenveiling ook jonge springpaarden te gaan veilen en in dat kader past naast Tom Van De Vijver ook springruiter en talent scout Marinus Den Doelder die op dat vlak een grote meerwaarde is voor het team. Om een topveiling als BWFA te runnen heb je ook een administratieve duizendpoot nodig. In het verleden deed Lieselot Hamerlinck dat met brio maar in de figuur van Quinten Bradt heeft BWFA weer iemand gevonden die op die plaats een rots in de branding zal zijn. De nieuwe voorzitter Tom Van De Vijver kent na een aantal jaren het klappen van de veilingzweep en bovendien heeft hij aan Patrick Gansbeke van FHE een ervaren organisator aan zijn zijde die naast zijn eigen originele inbreng ook als klankbord zal fungeren om nieuwe zaken af te toetsen.

“Het wordt uitkijken naar komend jaar”, laat Tom van de Vijver weten. “De afzwaaiend leden zijn van grote betekenis geweest voor BWFA. En we zijn blij dat we nog altijd op hun support kunnen rekenen. Aan de andere kant nemen de nieuwe mannen weer frisse ideeën mee. We hopen straks met iets unieks uit te pakken. Waarbij de vaste kwaliteit waarden van BWFA de boventoon voeren.”

In beeld

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap