Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/01/2019 16:11 - Jumping

LGCT Doha: Winst voor Nicola Philippaerts!

Het nieuwe seizoen van de Longines Global Champions Tour heeft ook zijn eerste Belgische winnaar! In Doha was het zonet Nicola Philippaerts die in de 1.50m rubriek rechtstreeks op tijd de beste was met zijn 11-jarige ruin H&M Ikker (Ogano Sitte). Philippaerts kruiste de eindmeet in 59.87 seconden en wist zo de concurrentie nipt achter zich te houden.

 

De Fransman Julien Epaillard zat hem namelijk op de hielen. Epaillard, die gisteren tijdens de openingsdag ook al 2 keer in de top 5 van het klassement stond, klokte met de 11-jarige Usual Suspect d’Auge (Jarnac) af in 59.90 seconden en greep zo net als gisterenavond net naast de overwinning. De 3de plaats ging naar de Australische amazone Edwina Tops-Alexander. Zij verzekerde zich nog net van een podiumplaats nadat ze met de 10-jarige Veronese Teamjoy (Toulon) de klok wist te stoppen op 63.60 seconden.

 

Ook de Nederlandse amazone Kim Emmen komt deze week aan de start in Doha. Zij werd in deze speedclass 4de met de 9-jarige Farah (Arezzo VDL) nadat ze een tijd van 64.91 seconden op het scorebord wist te zetten. De Braziliaan Yuri Mansur was de laatste die zich naar een top-5 klassering wist te rijden. Hij stuurde zijn 11-jarige Carlson (Calido I) rond in 65.22 seconden.

 

Naast Nicola Philippaerts was ook Cindy van der Straten een van de prijswinnaars. Zij werd na ook een foutloze omloop nog 11de met Chacco R (Chacco Blue).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions