Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/02/2019 18:23 - Jumping

GCL Doha: Niels Bruynseels 5de in 2de ronde!

Om 14.30u plaatselijke tijd stond vanmiddag in Doha de 2de ronde van de Global Champions League op het programma. In deze 1.55m/1.60m rubriek rechtstreeks op tijd reden de ruiters opnieuw voor het teamresultaat, maar dienden ze zich tegelijkertijd ook te plaatsen voor de Grote Prijs later op de dag. Niels Bruynseels was in ieder geval in goede doen vandaag en wist met zijn 10-jarige Delux van T&L (Toulon) voor het beste Belgische resultaat te zorgen. Hij stuurde zijn ruin rond in een tijd van 74.46 seconden en verzekerde zich zo nog net van een plaatsje in de top 5 van het klassement.

 

De winst in deze 2de ronde was voor de Fransman Kevin Staut met zijn 10-jarie Viking d’La Rousserie (Quincy). Staut, die donderdag ook al 3de was in de 1ste ronde, wist de klok te stoppen op 72.16 seconden en zo de concurrentie voor te blijven. De Brit Ben Maher was degene die het dichtst bij Staut in de buurt te komen. Hij kon rekenen op de eveneens 10-jarie Explosion W (Chacco Blue) en kwam met zijn tijd van 72.33 seconden 17 honderdsten van een seconde tekort.

 

Op de 3de plaats kregen we dan de Ier Bertram Allen, die gisterenvond Karel Cox nog van de winst wist te houden in de hoofdrubriek. Hij kruiste de meet in 72.70 seconden en kon daarvoor rekenen op de 12-jarige Harley Vd Bisschop (Dulf Vd Bisschop), die tot vorig jaar het mooie weer maakte onder het zadel van onze landgenoot Nicola Philippaerts. De laatste die het sneller wist te doen dan Bruynseels was de Duitser Philipp Weishaupt. Die kwam met de ook al 10-jarige Che Fantastica (Check In 2) binnen in 73.90 seconden en nestelde zich zo op de 4de plaats.

 

Ook Nicola Philippaerts zelf wist zich nog in de prijzen te rijden in deze 2de ronde. Hij hield het met zijn 11-jarige H&M Chilli Willi (Casall) ook foutloos en strandde met zijn tijd van 75.28 seconden net buiten de top 5 van het klassement.

 

Teamklassement

 

Wat het teamklassement betreft zijn het de Shanghai Swans die deze eerste manche op hun naam wisten te schrijven. Daniel Deusser met zijn 12-jarige Calisto Blue (Chacco Blue) en Pius Schwizer met zijn 10-jarige Cortney Cox (Carlo) zorgden ervoor dat zij het enige team waren dat alles foutloos wist te doen.

 

Het zilver was voor het Valkenswaard United van Bertram Allen en Frank Schuttert met de 11-jarie Chianti’s Champion (Champion du Lys). Schuttert verzamelde na zijn foutloze rond van donderdag vandaag 4 strafpunten en samen deden Allen en Schuttert er vandaag 149.65 seconden over om hun omloop af te leggen.

 

Het brons tenslotte was voor New York Empire, dat vertegenwoordigd werd door Scott Brash met de 10-jarige Hello Senator (Carambole) en Hans-Dieter Dreher met de Prinz (Perigueux) en met Berlinda (Berlin). Ook zij verzamelden samen 4 strafpunten, maar hadden er in 152.06 seconden net iets meer tijd voor nodig.

 

TAGS   |   ALLEN BERTRAM   |   BEN MAHER   |   KEVIN STAUT   |   NICOLA PHILIPPAERTS   |   NIELS BRUYNSEELS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions