CSI2* Lier: Patrik Spits start dag met winst
Galop.be
22/03/2019 14:31
2 min

Reeds om 08.00u verschenen vanmorgen op de Stephex Arena van het Azelhof de eerste paarden in de ring voor de Prijs De Sutter Naturally, een 1.35m rubriek voor de CSI2* competitie. Het was daarin Patrik Spits, vorige week nog aan het werk op de Sevilla Horse Tour in Spanje, die voor een nieuwe Belgische overwinning wist te zorgen. In het zadel van de 10-jarige Javanna Van De Torredreef (Wandor Van De Mispelaere) snelde hij in de 2de fase naar een finishtijd van 28.12 seconden en wist zo als enige de chrono onder de 30 seconden te houden.

Net als gisteren in de 1.30m rubriek was de 2de plaats voor Rik Hemeryck en zijn 11-jarige Urbane De Puychety (Ideal De La Loge). Zij kwamen over de meet in 30.60 seconden en grepen zo dus opnieuw naast de overwinning. De 3de plaats ging naar Frankrijk met Laura Monier en haar 12-jarige Luino (Lazio). Zij hadden er 31.50 seconden voor nodig om hun 2de fase af te leggen, maar verzekerden zich daarmee wel van een podiumplaats.

De andere plaatsen in de top 5 bleven vervolgens opnieuw in eigen land met op de 4de plaats Yves Vanderhasselt. Die zadelde de 9-jarige Keops Vd Begijnakker (Indoctro) en deed de klok stoppen op 31.50 seconden. Bart Anthonissen was de laatste die zich een plaats in de top 5 van het klassement wist te veroveren. Hij bracht zijn 9-jarige Abbylithya Z (Andiamo), waarmee hij de afgelopen al meerdere internationale rubrieken wisten te winnen, veilig aan de meet in 31.79 seconden.

Verder was er nog een 8ste plaats voor Rik Hemeryck met I Diego De La Sure (Diabeau Van De Heffinck), een 9de plaats voor Charlotte Van Duppen met Nushuaia Z (Numero Uno), een 10de plaats voor Rik Hemeryck met Loupiac De Sclef (Ugano Sitte), een 11de plaats voor Bart Clarys met Katinka V.h. Blondveld (Contact Van De Heffinck), een 13de plaats voor Brecht Bille met Untouch Z (Untouchable), een 15de plaats voor Gilles Thomas met Futricia Van Beek (Diarado), een 19de plaats voor Nick Vrins met Di Cantero Van Ter Hulst Z (Diamant de Semilly), een 20ste plaats voor Niels Bruynseels met Laemi (Pumped Up Kicks), een 22ste plaats voor Niels Bruynseels met Luca Van ’t Eigenlo (Echo Van ’t Spieveld), een 26ste plaats voor Christophe Vanderhasselt met Oceans Skills (Odermus) en een 27ste plaats voor Gill Cools met Winsey (Guidam).