Rob Tijskens
31/03/2019 17:59
2 min
paardenfotograaf.be

Voor aanvang van de afsluitende Grote Prijs stond vanmiddag op de Springtour van Bonheiden nog de finalerubriek voor de 7-jarige paarden op het programma. Maar liefst 19 van de 57 combinaties wisten hierin een foutloze basisomloop af te leggen en zich zo te plaatsen voor de barrage. Onder hen ook onze landgenoot Gregory Wathelet, die afgelopen donderdag al de openingsrubriek voor de 7-jarige paarden wist te winnen. Wathelet was vanmiddag echter opnieuw in vorm en schreef met de BWP-gefokte merrie Melia de Regor (Elvis Ter Putte – F: Johan Veldeman), waarmee hij donderdag 3de was, ook deze finalerubriek op zijn naam. Hij stopte de klok op 29.46 seconden en stond zo dus bovenaan het klassement!

Ook de Ierse ruiter Thomas Ryen wist met de Oldenburg-gefokte Quintano (Quality Time TN – F: Dr.Frank Nordhausen) de chrono nog onder de 30 seconden te houden. Hij kwam echter binnen in 29.78 seconden en kwam zo 32 honderdsten van een seconde tekort om Wathelet van de troon te stoten. De 3de plaats ging naar Groot-Brittannië en daarvoor zorgde Christopher Smith met Flaming de Pravia (Je t’Aime Flamenco – F: Yeguada De Pravia). Smith, die de afgelopen dagen ook al enkele keren de prijzen wist te halen, klokte af in 30.23 seconden en verzekerde zich zo ook van een plaatsje op het podium.

Zijn landgenoot Adrian Whiteway slaagde daar dan weer net niet in... Hij zette met het Ierse Sportpaard Cooley Network (Boswell Mr Heartbreaker – F: Alan Costello) een tijd van 30.48 seconden op het scorebord en moest zo tevreden zijn met de 4de plaats. Lieven Devos tenslotte hield de 5de plaats opnieuw in eigen land. Hij kwam innen in 30.99 seconden en kon daarvoor rekenen op de Zangresheide-gefokte Dawa de Greenbay Z (Diarado – F: Stephane Chantot).

Verder was er nog een 7de plaats voor Elisa Strubbe met Dark Moon de Greenbay Z (Diarado – F: Stephane Chantot), een 8ste plaats voor Lieven Devos met Miro (Diamant de Semilly – F: Brutsaert), een 9de plaats voor Pascale Haep met Mona Lisa Van Dorperheide (Zilverstar T – F: Stoeterij Dorperheide), een 11de plaats voor Jelle Limbourg met Montego van het Sarnahof (Calvaro Z – F: Peter Wastiels), een 14de plaats voor Gilles Thomas met Evita (Diamant de Semilly – F: Hens - Verelst) en een 15de plaats voor Christophe Vanderhasselt met Kato T Z (Kannan – F: José Timmerman).