LGCT Mexico: Pieter Devos wint hoofdrubriek!
13/04/2019 08:38
19/03/2023 20:54
LGCT / Stefano Grasso

In het zonnige Mexico City hebben onze landgenoten er een goede voorbereiding opzitten voor de Longines Global Champions Tour Grand Prix die vandaag op het programma staat! In de 1.55m hoofdrubriek was het gisterenavond Pieter Devos die de eindlaureaat werd met zijn 11-jarige merrie Claire Z (Clearway). In een barrage waarvoor zich 11 combinaties wisten te plaatsen kwam Devos als allerlaatste in de ring en wist het de concurrentie te verschalken na een verschroeiende finishtijd van 39.95 seconden.

Daarmee verwees hij de Amerikaanse amazone Beezie Madden naar de 2de plaats. Madden leek met de eveneens 11-jarige Coach (Con Air) op weg naar de overwinning na een chronotijd van 41.47 seconden, maar moest dus uiteindelijk vrede nemen met de 2de plaats. De 3de plaats was voor regerend Europees Kampioen Peder Fredricson, die vorige week tijdens de Wereldbekerfinale in Göteborg ook nog 3de werd. Hij zat in het zadel van de 14-jarige Zacramento (Cardento VDL) en wist een tijd van 41.89 seconden op het scorebord te zetten.

De 4de plaats was opnieuw voor ons land met Jérôme Guery en zijn 13-jarige hengst Quel Homme de Hus (Quidam de Rêvel). Guery wist het ook opnieuw foutloos te houden en stopte de klok op 41.95 seconden. De Zweed Henrik von Eckermann vervolledigde de top van het klassement op de 5de plaats. Hij stuurde zijn 9-jarige Que Bueno de Hus Z (Que Guapo) naar de meet in 42.15 seconden.

Niels Bruynseels was de 3de Belgische barragist. Hij snelde met de 15-jarige hengst Utamaro D Ecaussines (Diamant de Semilly) naar de meet in 42.41 seconden wat hem een 6de plaats opleverde.