Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/04/2019 08:38 - Jumping

GCL Miami: Devos 4de in de eerste ronde!

De eerste ronde van de Global Champions League van Miami Beach werd gisterenavond plaatselijke tijd een lastige opgave... Slechts 4 van de 51 combinaties die aan de start verschenen slaagden er namelijk in op in de basisomloop de 0 op het scorebord te houden. Een van hen was wel onze landgenoot Pieter Devos met zijn 15-jarige ruin Espoir (Surcour de Rêvel). Hij wist in deze tabel A rechtstreeks op tijd de klok te stoppen op 73.19 seconden en legde daarmee beslag op de 4de plaats in het klassement.

 

De overwinning ging overtuigend naar de Amerikaan Kent Farrington! Die had de 12-jarige Creedance (Lord Z) onder het zadel en wist een met een finishtijd van 66.61 seconden iedereen te overbluffen. Al deed de Zweed Herik von Eckermann met zijn 9-jarige Que Bueno de Hus Z (Que Guapo) ook een aardige poging. Hij klokte echter af in 68.18 seconden en kwam zo een kleine anderhalve seconde tekort om de overwinning op te eisen. De 3de die het nog foutloos wist te doen was de Duitser Daniel Deusser. Samen met zijn 12-jarige Calisto Blue (Chacco Blue) kwam hij over de meet in 72.47 seconden. De 5de plaats tenslotte was voor de Tsjechische Anna Kellnerova. Die wist met de 11-jarige Catch Me If You Can OLD (Catoki) wel alle balken in de lepels te houden, maar liep uiteindelijk tegen een puntje tijd aan.

 

Ook Niels Bruynseels was een van de prijswinnaars met zijn 13-jarige Gancia de Muze (Malito de Rêve). Hij werd na een springfout in de basisomloop nog  9de.

 

Teamklassement

 

Door de vele fouten die er gemaakt werd slaagde er geen enkel team in om deze eerste ronde met 0 strafpunten af te sluiten. Het zijn de St. Tropez Pirates van Athina Onassis en Pieter Devos die voorlopig aan de leiding gaan. Devos wist het foutloos te houden en ook Onassis wist met haar 13-jarige MHS Going Global (Quidam Junior) alle balken in de lepels te houden. Zij verliet echter de ring met 3 strafpunten voor tijd waardoor ze op een totaal uitkwamen van 3 strafpunten en dit in een tijd van 156.59 seconden.

 

De 2de plaats is voorlopig voor de Prague Lions van Niels Bruynseels en Anna Kellnerova. Als we hun resultaten optellen komen we op een totaal van 5 strafpunten in 146.83 seconden.

 

De Shanghai Swans van Daniel Deusser en Shane Sweetnam staan voorlopig op de 3de plaats. Sweetnam verzamelde met de 10-jarige Alejandro (Acorado’s Ass) 5 strafpunten waardoor ook zij met een totaal van 5 strafpunten staan. Zij deden er in 149.57 seconden net iets langer over dan de Prague Lions.

TAGS   |   DANIEL DEUSSER   |   HENRIK VON ECKERMANN   |   KENT FARRINGTON   |   PIETER DEVOS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions