GCL Miami: Bruynseels 4de in de tweede ronde
20/04/2019 23:02
2 min
GCL / Stefano Grasso

Onder een stralende zon werd zonet op Miami Beach de tweede ronde van de Global Champions League gesprongen. Deze tweede ronde leek toch net iets gemakkelijker dan de eerste ronde van donderdag daar er nu toch 15 combinaties in slaagden om een foutloze omloop af te leveren. Een van die 15 was onze landgenoot Niels Bruynseels, die momenteel het individuele klassement van de Longines Global Champions Tour aanvoert. Hij rekende voor deze tweede ronde opnieuw op zijn 13-jarige topmerrie Gancia de Muze (Malito de Rêve) en wist zich van de 4de plaats te verzekeren nadat hij een chronotijd van 71.02 seconden op het scorebord wist te zetten.

De overwinning in deze tweede ronde was voor de Colombiaan Carlos Enrique Lopez Lizarazo. Samen met zijn 14-jarie G&C Arrayan (Baloubet du Rouet) kwam hij over de meet in 66.33 seconden en had zo meer dan 3 volle seconden voorsprong op de concurrentie. De 2de plaats was voor de Amerikaanse Margie Goldstein-Engle, die de 10-jarige Dicas (Diarado) onder het zadel had. Zij wist de klok te stoppen op 66.44 seconden en strandde zo op de eerste ereplaats. Ook regerend Europees Kampioen Peder Fredricson was opnieuw in de bovenste regionen van het klassement terug te vinden. Hij rekende hiervoor op zijn 12-jarige H&M Christian K (Namelus R) en kruiste de meet in 68.61 seconden. De 5de plaats tenslotte was voor de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar met de 13-jarige Seringat (Chef Rouge). Zij wisten de meet dan weer te halen in 72.79 seconden.

Ook Pieter Devos was een van de 15 foutlozen. Hij strandde met zijn 11-jarige Clarie Z (Clearway) echter net buiten de prijzen na een tijd van 76.05 seconden.

Teamklassement

Wat de teams betreft zijn het De Miami Celtics die deze 3de manche op hun naam weten te schrijven! Zowel Shane Breen met Ipswich Van De Wolfsakker (London) als Michael Duffy met Quintano 35 (Quintero) wisten het vandaag volledig foutloos te houden. Zij verzamelden donderdag 6 strafpunten waardoor dat ook hun eindtotaal werd, en dat in een tijd van 151.26 seconden.

Het zilver was voor de St. Tropez Pirates, die na de eerste ronde nog aan de leiding stonden. Pieter Devos wist dus opnieuw voor een foutloze ronde te zorgen, maar Athina Onassis kreeg vandaag met haar MHS Going Global (Quidam Junior) een springfout waardoor zij samen uitkwamen op 7 strafpunten in 154.41 seconden.

Het brons tenslotte was voor de Berlin Eagles van Malin Baryard-Johnsson en Emil Hallundbaek. Zowel Baryard-Johnsson met H&M Indiana (Kashmir van Schuttershof) als Hallundbaek met Chalisco (Chacco Blue) kregen donderdag een springfout, maar wisten het vandaag netjes foutloos te houden. Zo kwamen zij op een eindtotaal van 8 strafpunten in 149.47 seconden.