Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
21/04/2019 08:41 - Jumping

Pieter Devos wint de LGCT GP van Miami!

De Belgische ruiters en de Longines Global Champions Tour, het is en blijft een combinatie die voor vuurwerk en vooral topsport zorgt! Na de schitterende overwinning van Jérôme Guery afgelopen week in Mexico City was het vannacht namelijk Pieter Devos die de Longines Global Champions Tour Grand Prix van Miami Beach op zijn naam wist te schrijven!  

 

Dat Devos in bloedvorm was bewees hij vorige week ook al eens. Toen won hij met zijn 11-jarige merrie Claire Z (Clearway) op vrijdag al de hoofdrubriek in Mexico City. Gisteren koos Devos in de afsluitende LGCT van Miami opnieuw voor diezelfde Claire Z en wist hij zich samen met nog 7 anderen te plaatsen voor de barrage na een foutloze basisomloop. Daarin wist Devos als 5de starter in 37.38 seconden als allereerste een foutloze rit af te leveren en zo uiteindelijk opnieuw voor een Belgisch hoogtepunt te zorgen.

 

Veel overschot had Devos echter niet, want het had ook zomaar de Nederlander Harrie Smolders kunnen zijn. Als allerlaatste starter deed de stalruiter van Axel Verlooy nog een ultieme poging met zijn 15-jarige hengst Don VHP Z N.O.P. (Diamant de Semilly), waar kwam uiteindelijk 4 honderdsten van een seconde tekort om Devos van de troon te stoten. De 3de plaats was voor de Zweedse topamazone Malin Baryard-Johnsson. Zij wist het met haar 11-jarige H&M Indiana (Kashmir Van Schuttershof) ook foutloos te houden en wist de klok te stoppen op 38.48 seconden.

 

Net naast het podium kregen we met de Australische amazone Edwina Tops-Alexander de winnares van  vorig jaar. Zij wist met haar 12-jarige California (l’Esprit) in exact dezelfde tijd binnen te komen dan Devos, maar sprong daarbij wel een balk uit de lepels. Ook Olivier Philippaerts, vrijdagavond nog winnaar van de 1.50m hoofdrubriek, was een van de barragisten met zijn 10-jarige hengst H&M Extra (Berlin). Ook zij kregen een springfout in de barrage en zouden na een chronotijd van 46.77 seconden uiteindelijk 5de worden.

 

TAGS   |   HARRIE SMOLDERS   |   MALIN BAYARD   |   OLIVIER PHILIPPAERTS   |   PIETER DEVOS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions