Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
25/04/2019 15:38 - Jumping

CSIYH1* Opgl.: Jelle Limbourg wordt 3de!

Vanmorgen startte in het Limburgse Sentower Park de 3de en laatste week van hun Easter Tour! Op de grote Ashford Arena werd er al om 08.00u gestart met de openingsrubriek voor de 6-jarige paarden en daarin was het Jelle Limbourg die zich meteen verzekerde van een plaatsje op het podium! Samen met zijn KWPN-gefokte hengst Ibsen (Zirocco Blue VDL) wist hij het zowel in de 1ste als in de 2de fase foutloos te houden en werd hij 3de na een finishtijd van 31.43 seconden.

 

De Tsjechische ruiter Jan Malý was degene die het best uit de startblokken schoot vanmorgen. Hij nam zowel de 1ste als de 2de plaats voor zijn rekening. Winnen deed hij met de KWPN-gefokte Illinois (Bustique – F: P. Goertz). Hij snelde in de 2de fase door de meet in 30.58 seconden en wist daarmee de concurrentie voor te blijven. Voor het zilver kon hij dan weer rekenen op de Zangersheide-gefokte Excalibur Sr Z (Elvis Ter Putte), die hij aan de meet bracht in 31.29 seconden.

 

De 4de plaats was voor de Ierse amazone Jenny Rankin, rijdend voor de stal van Richard Bourns en vorige week nog aan het werk op de Z-tour in Lanaken. Zij zadelde de Iers-gefokte Castle OJ (Sligo Cany Boy – F: Noel Ruane) en wist een chronotijd van 31.54 seconden op het scorebord te brengen. De 5de plaats tenslotte was voor de Fransman Robinson Maupiler. Die stuurde zijn SF-gefokte Dali de La Lande (l’Arc de Triomphe – F: Jerome Ceconte) naar de meet in 32.06 seconden.

 

Voor Jeroen de Winter was er nog een 6de plaats met Karenina Z (Kannan – F: Hanna Remans).

 

7-jarige paarden

 

Ook in de daaropvolgende rubriek voor de 7-jarige paarden wisten beide heren zich naar een plaats in het klassement te rijden. De Winter werd hier 7de met zijn Wereldkampioen Mystic Van ’T Hoogeinde (Echo Van ’t Spieveld – F: Rony Thys) en Limbourg 10de met Montego van het Sarnahof (Calvaro Z – F: Peter Wastiels).

 

De winst was hier voor de Finse Elean Hietanen, die met de Zangersheide-gefokte ruin Candyman Sbk Z (Candillo Z – F: Kristof Bijloos) aan de meet kwam in 30.68 seconden. De Duitser Toni Hassmann met de Hannoveraans-gefokte Naomi ST (Numero Uno – F: Sportfperde Tebbe) en de Britse Chloe Aston met de Oldenburg-gefokte Centa Radol (Centadel – F: Gestüt Lewitz) waren de ander podiumlaureaten.

 

TAGS   |   ELENA HIETANEN   |   JAN MALY   |   JELLE LIMBOURG   |   JEROEN DE WINTER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions