Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
05/06/2019 15:18 - Algemeen

Garandeer de best mog. start voor uw veulen

Het veulenseizoen trekt momenteel snel op gang, met spannende tijden voor menig merriehouder: regelmatige controles, slapeloze nachten, en aftellen…

 

U wil uiteraard niets aan het lot overlaten en zo de best mogelijke start voor uw veulen garanderen.

 

Op Stoeterij Twinkeling kan u terecht met uw merrie voor de “geboorte-service”. Het geroutineerde team onder leiding van de dierenarts, zorgt voor de best mogelijke begeleiding voor, tijdens en na de geboorte van uw toekomstige kampioen.

 

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Voor het veulenen:

Een tiental dagen voor de uitgerekende datum kan de merrie, na afspraak, naar Stoeterij Twinkeling gebracht worden, waar ze een ruime stal met camerabewaking krijgt. Dit laat toe om de merries continu, via de computer en smartphones op te volgen, zonder hen telkens te storen.

 

Als de uitgerekende datum dichterbij komt, krijgt de merrie een ‘zendertje’ ingenaaid, een feilloos alarmsysteem

 

Het cruciale moment is aangebroken:

Als het alarm afgaat, is het team onmiddellijk paraat en kan het bij het veulenen assisteren. Eens het veulen geboren, worden de nodige controles bij het veulen en merrie gedaan.

 

De belangrijke nazorg:

Vanaf de merrie rechtstaat, wordt haar lies en uier gereinigd en de eerste, cruciale melk gemolken en opgevangen in een zuigfles. Dit wordt onmiddellijk aan het nog liggende veulen gegeven, zodat het zo snel mogelijk deze belangrijke melk krijgt en kan sterker worden én er wordt gecontroleerd hoeveel het veulen juist drinkt. Dit melken veroorzaakt ook naweeën bij de merrie, waardoor de nageboorte sneller uitgescheiden wordt.

 

De navel van het veulen wordt nog ontsmet en dan kan de merrie haar veulen in alle rust verder drooglikken, terwijl het veulen zijn eerste pogingen zal ondernemen om recht te staan. Van op afstand, met behulp van de camera’s, wordt in het oog gehouden of het veulen zijn weg vindt om melk te drinken en indien nodig wordt hierbij geholpen.

 

Binnen de 24 uur krijgt het veulen zijn “veulenspuitje” en wordt het bloed afgenomen ter controle op antistoffen en eventuele andere tekorten.

 

Merrie en veulen krijgen elke dag kort buitenbeloop, wat hun bewegingsstelsel ten goede komt en tegelijkertijd went het veulen aan manipulatie door de mens.

 

Vanaf dag 5 en als het veulen goed sterker geworden is, kunnen merrie en veulen terug naar huis.

 

Kostprijs (tarieven excl BTW):

  • Forfait Geboortebegeleiding*:   320 EUR
  • Stalgeld tot eind dracht:   12 EUR / dag
  • Stalgeld vanaf geboorte: 17 EUR / dag

*Inbegrepen: Plaatsen zendersysteem, controle op snelle en voldoende opname 
van biest, controle anti-stoffen en het toedienen van het veulenspuitje.
Extra kost: Bijkomende behandelingen toegediend aan merrie en/of veulen

 

 

Adoptiemerries

Alhoewel het niet vaak voorvalt, loopt een geboorte soms ook mis. Indien het noodlot toeslaat en uw veulen moederloos wordt, heeft stoeterij Twinkeling ook adoptie-merries ter beschikking. Dit is de meest natuurlijke oplossing om het veulen groot te brengen. Een adoptie-merrie wordt voorbereid, zodat ze het veulen kan aanvaarden en ook melk geven. Eens de merrie en veulen elkaar accepteren, worden ze nog een aantal dagen opgevolgd en kunnen dan samen naar huis.

 

 

Contact

Bekijk zeker de website van stoeterij Twinkeling: www.twinkeling.be. Hierop staan alle diensten en tarieven uitgelegd.

 

Stoeterij Twinkeling biedt immers naast een uitgebreide waaier aan diensten voor merriehouders (KI, geboortebegeleiding, …) ook een belangrijk aanbod aan hengsten en diensten voor hengstenhouders (fantoomtraining, afname, behandeling en verdeling) van vers én diepvrieszaad:

 

Contacteer het team rechtstreeks via email: info@twinkeling.be of via tel/whatsapp: +32 475 25 75 92 (Paul Buyens, dierenarts) of +32 491 56 63 31 (Bart Buyens).  


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions