Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
05/11/2019 21:16 - Jumping

Spits Junior scoort podiumplaats in Maubeuge

Gisteren wist regerend Belgisch Kampioen Dominique Hendrickx in het Franse Maubeuge al de Longines Rankingproef te winnen, vandaag was het junior Thibeau Spits die voor de beste Belgische prestatie wist af te leveren. In het zadel van zijn 10-jarige topmerrie Bellissimo Z (Bamako de Muze) stond hij in deze speedclass ruim de helft van de proef aan de leiding na een finishtijd van 66.68 seconden, maar uiteindelijk moest hij toch maar vrede nemen met de 3de plaats.

 

Naast Spits wist ook Jérôme Guery zich naar een plaats in de top van het klassement te rijden. Vergezeld van de 9-jarige Kometh Von Der Weretherbach (Didas de L’Esperance), die hij enkele maanden geleden aankocht van Kissy Eerlings, kwam hij over de meet in 67.81 seconden wat hem de 5de plaats opleverde.

 

Het waren de Franse combinaties die de rubriek naar hun hand wisten te zetten met op kop Francois Xavier Boudant. Die toverde met de 12-jarige Ciento (Viento Uno W) een tijd van 66.18 seconden op het scorebord en liet zo de Marseillaise weerklinken. Ook Paul Delforge, die tijdens de Z-tour in Lanaken nog bijzonder sterk voor de dag kwam, wist in extremis te prestatie van Spits nog te overtreffen. Hij kruiste met de eveneens 12-jarige Terre Du Banney (Crown Z) de meet in 66.30 seconden en legde zo beslag op de 2de plaats.

 

Wat verderop in het klassement was er nog een 16de plaats voor Thibault Philippaerts met Krapuul F (Diamant de Semilly).

 

TAGS   |   FRANCOIS XAVIER BOUDANT   |   JEROME GUERY   |   PAUL DELFORGE   |   THIBEAU SPITS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions