Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
06/08/2019 22:03 - Jumping

GCL Cannes: Bruynseels 4de in tweede ronde!

Op de Longines Global Champions Tour van het Franse Cannes wordt op dit moment de afsluitende Global Champions Tour Grand Prix gesprongen. In de vooravond stond als kwalificatie voor dit huzarenstukje de tweede en laatste ronde van de Global Champions League op het programma en daarin kwam onze landgenoot Niels Bruynseels weer bijzonder sterk voor de dag. Bruynseels, die donderdag ook al 12de was in de eerste ronde, stuurde zijn topmerrie Gancia de Muze (Malito de Rêve) naar een finishtijd van 74.27 seconden en strandde zo net naast een plaatsje op het podium.

 

De winst was net als gisterenavond voor de Duitser Hans-Dieter Dreher, die vandaag de 11-jarige Prinz (Perigueux) onder het zadel had. Hij wist de klok te stoppen op een overtuigende 68.66 seconden en wist zo als enige onder de grens van de 70 seconden te blijven. De 2de plaats was voor de Brit Ben Maher met de 10-jarige Explosion W (Chacco-Blue), waarmee hij donderdag ook al 3de was. Hij kwam binnen in 72.69 seconden en volgde zo al ruim achter Dreher. Zijn landgenoot Scott Brash vervolledigde dan weer het podium op de 3de plaats. Hij zette met de eveneens 10-jarige Hello Mr President (Comme d’Api JR) een tijd van 74.05 seconden op het scorebord.

 

Ook Pieter Devos was een van de prijswinnaars met zijn 15-jarige Espoir (Surcouf de Rêvel). Hij werd na ook een foutloze ronde 11de.

 

Teamklassement

 

Het teamklassement van deze 7de manche werd gewonnen door Madrid In Motion, dat vertegenwoordigd werd voor vader Eric en zoon Maikel Van Der Vleuten. Zij wisten het met de paarden Wunschkind 19 (Casall) en Verdi TN (Quidam de Rêvel) zowel in de eerste als in de tweede manche foutloos te houden en dit vandaag in een totaaltijd van 156.33 seconden.

 

Het zilver was voor de Miami Celtics van Harry Charles, Shane Breen en Jessica Springsteen. Zij behaalden over de twee omlopen een totaal van 8 strafpunten in 153.80 seconden. De 3de plaats tenslotte was voor de Shanghai Swans van regerend Europees Kampioen Peder Fredricson en Daniel Deusser. Zij behaalden ook 8 strafpunten, maar deden er in 154.89 seconden net iets langer over.

 

TAGS   |   BEN MAHER   |   HANS DIETER DREHER   |   NIELS BRUYNSEELS   |   PIETER DEVOS   |   SCOTT BRASH

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions