Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
15/06/2019 07:33 - Jumping

Guery grijpt naast winst in GCL Stockholm

Na de 1.45m openingsrubriek stond gisteren in de de Longines Global Champions Tour van Stockholm direct de eerste ronde van de Global Champions League op het programma. Jérôme Guery wist daarin andermaal voor de beste Belgische prestatie te zorgen. Vergezeld van zijn 13-jarige Garfield de Tiji des Templiers (Quasimodo Z) van fokker Tim Van Tricht stond hij even aan de leiding na een chronotijd van 65.20 seconden, maar moest uiteindelijk vrede nemen met de 2de plaats.

 

Het was namelijk de voor Israël rijdende Colombiaan Daniel Bluman die de prestatie van Guery nog wist te overtreffen. Hij stuurde halfweg de proef zijn 16-jarige Conconcreto Sancha LS (Chin Chin) naar de meet in een overtuigende 63.07 seconden en gaf daarmee de overwinning niet meer uit handen. De 3de plaats voor de Zweed Peder Fredricson, de regerende Europese Kampioen. Hij kam met de 12-jarige H&M Christian K (Namelus R) over de meet in 65.78 seconden en stond zo mee op het podium.

 

De 4de plaats kleurde hier opnieuw Belgisch en daarvoor zorgde dan weer Constant van Paesschen, die onlangs de samenwerking met Stoeterij Van De Helle beëindigde. Hij zadelde de 10-jarige Verdi Treize (Diamant de Semilly) en wist de klok te stoppen op 67.79 seconden.

 

Teamklassement

 

In het teamklassement is het New York Empire dat voorlopig de leiding neemt. Naast Bluman wist ook de Brit Scott Brash een foutloze ronde af te leveren met zijn Hello M’Lady (Indoctro) wat het teamtotaal brengt op 0 strafpunten in 135.85 seconden.

 

De London Knights van Emily Moffitt en Ben Maher staan voorlopig op de 2de plaats. Zij wisten wel beiden alle balken in de lepels te houden, maar Moffitt verzamelde 1 puntje voor tijd. De Shanghai Swans van Fredricson en de Zwitser Pius Schwizer volgen op plaats 3. Zij deden het in 134.05 seconden sneller dan New York Empire, maar verzamelden daarbij 4 strafpunten.

 

TAGS   |   CONSTANT VAN PAESSCHEN   |   DANIEL BLUMAN   |   JEROME GUERY   |   PEDER FREDRICSON

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions