Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
07/12/2019 19:21 - Jumping

Mathy en Devos in top 10 GCL Chantilly!

Op de grasterreinen van Chantilly in Frankrijk is zonet de eerste ronde van de Global Champions League afgewerkt. Zowel François Mathy Jr. met de 11-jarige Uno de la Roque (Numero Uno) als Pieter Devos met de eveneens 11-jarige Jade vd Bisschop (Ogano Sitte) wisten daarin een foutloze ronde af te leggen en zich  te verzekeren van een plaats in de top 10 van het klassement. Mathy wist vandaag voor de beste Belgische prestatie te zorgen. Hij klokte af in 74.14 seconden en legde daarmee beslag op de 8ste plaats in het klassement. Devos was in 74.36 seconden net iets langzamer en volgde zo Mathy op de 9de plaats.

 

Opnieuw was het de Fransman Julien Epaillard die de overwinning wist op te eisen. Hij rekende op de 10-jarige Virtuose Champeix (Rubins des Bruyeres), waarmee hij begin maart in Doha nog een rubriek wist te winnen, en wist alles en iedereen achter zich te houden met een overtuigende chronotijd van 65.09 seconden. Ook het zilver bleef in eigen land en daarvoor zorgde Kevin Staut. Die zadelde de 11-jarige Urhelia Lutterbach (Helios de la Cour II) en had er in 69.32 seconden ruim meer tijd voor nodig dan zijn landgenoot Epaillard. De 3de man die het podium wist te halen was de Ierse ruiter Darragh Kenny. De winnaar van de CSI5* GP van Knokke was vergezeld van de 10-jarige Romeo (Contact Van De Heffinck) en wist de eindmeet te halen in 69.57 seconden.

 

Teamklassement

 

Het teamklassement wordt momenteel aangevoerd door de Berlin Eagles, die vertegenwoordigd werden door Christian Kukuk met Limonchello NT (Lord Caletto) en Ludger Beerbaum met Cool Feeling (Cornado Nrw). Beide Duitsers wisten een foutloze omloop af te leggen wat resulteerde in een teamtijd van 152.69 seconden.

 

Ook de Miami Celtics van Michael Duffy en William Whitaker wisten het zonder strafpunten te houden. Zij hadden er in 156.21 seconden meer tijd voor nodig dan de Berlin Eagles en staan voorlopig op plaats 2.

 

Plaats 3 wordt momenteel ingenomen door het Valkenswaard United van Marcus Ehning en Bertram Allen. Zij wisten in 145.52 seconden de snelste teamtijd te verzamelen, maar Ehning sprong met zijn hengst Comme Il Faut 5 (Cornet Obolensky) in de haast een balk tegen de grond.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions