Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
18/07/2019 00:03 - Jumping

Philippaerts mist tot tweemaal toe podium...

Terwijl het gisteren Gregory Wathelet was die voor een Belgische klassering wist te zorgen was het vandaag de beurt aan Olivier Philippaerts op zich in de picture te rijden op het grote grasterrein van Aken! In de Turkisch Airlines-Prize of Europa, waarbij de hindernissen op een hoogte van 1.55m stonden, wisten de Limburger en zijn 10-jarige hengst H&M Extra (Berlin) zich samen met nog 10 anderen te plaatsen voor de barrage. Daarin wisten zij die prestatie nog eens te herhalen, maar strandden ze uiteindelijk net naast het podium na een chronotijd van 49.81 seconden.

 

Winst was er voor de Brit Ben Maher, die voor deze hoofdrubriek zijn eveneens 10-jarige Explosion W (Chacco Blue) had gezadeld. Hij wist de klok  te stoppen op 46.28 seconden en mocht zo bovenaan het podium plaatsnemen. De Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar volgde met zijn 14-jarige Rokfeller de Pleville Bois Margot (l’Arc de Triomphe) op de 2de plaats. Hij kruiste de meet in 47.08 seconden en wist zo op zijn beurt Stephex-ruiter Daniel Deusser voor te blijven. Die haalde met de 11-jarige hengst Scuderia 1918 Tobago Z (Tangelo Van De Zuuthoeve) de meet in 47.71 seconden en vervolledigde zo het podium.

 

Prize of Handwerk

 

Eerder op de dag had Philippaerts zich ook al in de top van het klassement gereden in de Prize of Handwerk, een 1.45m rubriek tegen de klok. Vergezeld van de 10-jarige hengst Cigaret JVH Z (Clinton) strandde hij hier op de 5de plaats nadat hij de klok wist te stoppen op 67.98 seconden.

 

De winst was andermaal voor de Ier Darragh Kenny, de winnaar van de Longines Global Champions Tour Grand Prix van Chantilly van afgelopen weekend. Hij zadelde vandaag de 11-jarige Cazador LS (Casall) en met een tijd van 63.48 seconden de concurrentie ruim op afstand te houden.

 

De Duitser Andre Thieme wiste de 2de plaats in eigen land te houden. Hij deed met de 13-jarige Cellisto (Celestrial) in 66.60 seconden een meer dan  verdienstelijke poging, maar kwam toch ruim tekort vergeleken met de tijd van Kenny. De Zwitser Pius Schwizer was hier goed voor de 3de plaats in het klassement. Hij wist met de 12-jarige Grand Cooper (Lord Z) de finish te halen in 66.63 seconden.

 

TAGS   |   ANDRE THIEME   |   BEN MAHER   |   DANIEL DEUSSER   |   DARRAGH KENNY   |   EDUARDO ALVAREZ AZNAR   |   OLIVIER PHILIPPAERTS   |   PIUS SCHWIZER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions