Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
25/07/2019 10:48 - Algemeen

180 veulens naar 15e Antwerps Veulenkamp.

BWP Gewest Broechem enthousiast over mooi aantal inschrijvingen voor het 15e Antwerps Veulenkampioenschap
De voorbereidingen voor het Antwerps Veulenkampioenschap te Pulderbos zijn alweer volop aan de gang. Op zaterdag 3 augustus komen alle veulens van omstreken weer samen om hun kwaliteiten te tonen. Omdat er zeer veel inschrijvingen zijn bij de springveulens worden de rubrieken voor merrie- en hengstveulens gesplitst in een jonge en oude reeks.

We beginnen opnieuw met de oudste springgefokte veulens in twee ringen, dat betekent één ring voor merrieveulens en één ring voor hengstveulens. Aansluitend na de springveulens komen de rubrieken voor dressuur- en ponyveulens aan bod. In de namiddag vinden de finales voor de springveulens plaats.

In totaal worden er ongeveer 180 veulens verwacht, waarvan meer dan 140 springveulens. De hengsten waarvan de nakomelingen het meest in het oog springen door vele inschrijvingen zijn: Ermitage Kalone met 13 veulens, Nixon van ’t Meulenhof met 10 veulens, Pegase van ’t Ruytershof met 7 veulens, Tangelo van de Zuuthoeve met 6 veulens en I’am Special de Muze met 5 veulens. Hengsten die met 4 nakomelingen aan de start komen zijn: Untouchable, Luigi d’Eclipse en El Barone 111. Met 3 veulens komen aan bod: Amadeo van het Vossenhof, Foncetti van de Heffinck en de ponyhengst Socrates Optimus. Dit belooft dus weer een mooie editie te worden.

Als echte fokkers zien we het graag dat ook tal van jonge hengsten de kans hebben gekregen om hier met een mooi aantal van veulens aan de start te komen. Zo verwachten we bijvoorbeeld nakomelingen van: Pegase van ‘t Ruytershof, Piece of Cake M, Panthero van de Vogelzang, Offecier Van de Pereboom, Olympus A.P., O’Neil van ’t Eigenlo, Obama C, Opium JW Van De Moerhoeve, Orleans van de Kruishoeve en Oxford vd Middelstede.

Het veulen kampioenschap in Pulderbos is immiddels toe aan de 15e editie. De organisatie, het bestuur van BWP gewest Broechem, probeert er dan weer iets speciaals van te maken. Het evenement zal zaterdag 3 augustus starten om 9u30 op de LRV-terreinen aan de Kleinheide te Pulderbos.

We danken ook dit jaar onze sponsors, zodat alle bezoekers en deelnemers na afloop tevreden terug naar huis kunnen gaan. Voor alle deelnemers is er een mooie prijs voorzien. We hopen dat de weergoden ons opnieuw gunstig gezind zullen zijn en dan wordt het ongetwijfeld weer een interessante en gezellige dag voor bezoekers, deelnemers en organisatie. Alvast bedankt voor jullie grote opkomst.


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions