Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
08/01/2019 17:03 - Fokkerij

Vereerd om in Dublin te mogen veilen

‘Vereerd om in Dublin voor het eerst embryo’s te mogen veilen’

Voor Flanders Foal Auction is het veilen van embryo’s in het buitenland niet nieuw, maar wel de eerste keer in Dublin op vrijdagavond 9 augustus. Na embryoveilingen in de Emiraten en Amerika biedt het team in Ierland een exclusieve collectie aan van twintig springveulens die in 2020 tussen februari en juni geboren worden.

 

Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerts kijken uit naar de embryoveiling, al hebben ze komende zaterdagavond eerst nog een veulenveiling te gaan tijdens het Flanders Horse Event in Beervelde, België. In Dublin wordt er tijdens de Royal Dublin Horse Show geveild in het luxe, naastgelegen Intercontinental hotel, waar elke avond iets georganiseerd wordt voor het hippische publiek.

 

Paardenmensen

Gerald Lenaerts voelt zich als een vis in het water op Ierse bodem. De professionele fokker komt al jaren bij Ierse ruiters over de vloer en talrijke fokproducten maken reclame voor zijn Studfarm Overis. “Zo ben ik al jaren trouwe bezoeker van de Royal Dublin Horse Show. Een fantastisch concours, te vergelijken met Aken. Iets kleiner, maar ook gezelliger. Heel paardenminnend Ierland kijkt ernaar uit. De ruiters met jonge paarden werken er een heel jaar naar toe en hopen de finales te mogen rijden. Drie jaar geleden won mijn fokproduct bij de vierjarigen, Abby van Overis Z, een Arko III, als driejarige verkocht aan Greg Broderick. Dat was een belevenis! Ik kom er graag, Ieren zijn absolute paardenmensen. We voelen ons vereerd dat we mogen komen veilen”, vertelt Gerald Lenaerts.

 

Vier ‘Ierse’ embryo’s

Met dank aan Ronan Rothwell van de Boleybawn Horse Farm kan er in het hotel geveild worden. De Ierse paardenopfokker en -opleider heeft zelf ook een embryo in de collectie, een Calvaro uit de moeder van het 1.60m Grand Prix-springpaard Night Train dat met Darragh Kerins en Denis Lynch zo succesvol was. “We hebben vier ‘Ierse’ embryo’s. Er is een Cornet Obolensky uit de zus van Going Global, die met Greg Broderick deelnam aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Van Marion Hughes hebben we een Emerald x Catoki, waarvan de moeder HHS Fortune acht jaar is, al 1.50m springt en rubrieken won in Valkenswaard en Vilamoura. En we hebben een Dominator uit de 1.60m Grand Prix merrie Biscaya d’Eversem, die zo veel won met de Ier Joan Green.”

 

Fokkerij boosten

Een embryoveiling is in Ierland nog niet eerder georganiseerd. “Het geeft de Ieren de kans om iets aparts te kopen en hun fokkerij een boost te geven. Deze collectie embryo’s krijgen we nooit bij elkaar als het al veulens zijn. Dan zijn ze al vastgelegd, niet te koop of te duur. Wat ons overhaalde om in Dublin embryo’s te gaan veilen, is dat er vanaf dit jaar enkel in Ierland geboren paarden mogen meedoen aan de nationale finales. Om dat te omzeilen kan een Ierse koper de draagmerrie laten overkomen, waardoor het veulen in Ierland geboren wordt. De koper wordt meteen de fokker.”

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions