Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
13/08/2019 17:57 - Algemeen

Chellano Alpha Z overleden

Met pijn in het hart meldt Stoeterij Zangersheide het verlies van één van haar bijzonderste hengsten, Chellano Alpha Z. Op 10 augustus overleed de 11-jarige hengst aan de gevolgen van koliek en dubbele operatie.

Het verhaal van Chellano Alpha Z was één van de mijlpalen in de geschiedenis van Stoeterij Zangersheide, de hengst was immers het eerste gekloonde veulen van de stoeterij en werd later de eerste goedgekeurde dekhengst. Na het overlijden van Chellano Z in 2006 wilde Léon Melchior de genen van de uitzonderlijke vererver niet verloren laten gaan voor de fokkerij, Chellano Alpha Z nam de taak van Chellano Z op Zangersheide met glans over.

In 2013 werd de eerste generatie veulens van Chellano Alpha Z geboren. De hengst laat tientallen extreem beloftevolle nakomelingen achter die zich wekelijks meer en meer manifesteren in internationale rubrieken voor jonge paarden. Ook zorgde hij zelf voor verschillende gekeurde zonen waaronder Cosmos Z en Cappuccino JW vd Moerhoeve Z.
  


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions