Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
12/05/2019 21:22 - Jumping

Gilles Thomas wint in het Sentower Park!

In het Limburgse Sentower Park werd vanmorgen het startschot gegeven van de tweede week van de Christmas Tour! Na de rubrieken voor de jonge paarden was het om 13.30u tijd voor de openingsrubriek van de CSI2* competitie. Deze 1.40m rubriek tegen de klok was met 161 combinaties aan de start weer meer dan goed gevuld, waardoor er ook opnieuw twee aparte deelklassementen werden opgemaakt.

 

In een van die deelklassementen kregen we een Belgisch overwinning dankzij Gilles Thomas! De Belgische Kampioen bij de Young Ridres had de 9-jarige merrie Futricia Van Beek (Diarado) onder het zadel en snelde naar een finishtijd van 56.59 seconden. Net na Thomas kregen we de Brit Jackson Reed Stephenson. Die zat in het zadel van de 10-jarige Casparow (Clarimo), maar had er in 56.95 seconden net iets meer tijd voor nodig dan onze landgenoot. De 3de plaats kleurde opnieuw Belgisch dankzij Rik Hemeryck. Die stuurde de eveneens 10-jarige Deesse de La Sure (Quickfire de Ferann) naar de meet in 57.82 seconden en had zo dus ook een podiumplaats te pakken.

 

Verder voor ons land een 6de plaats voor Brecht Goossens met Goodwill (For Pleasure), een 8ste plaats voor Gudrun Patteet met Sea Coast Crystal de Leau(E.T) en een 14de plaats voor Kobe Hendrix met Litho V/H Panishof (Bufero van het Panishof).

 

In het andere deelklassement was het Limburger Jens Vandenberk die voor het Belgische succes wist te zorgen. Vergezeld van de 14-jarige hengst Faldiano (Heartbreaker) wist hij een tijd van 56.91 seconden op het scorebord te brengen, maar kwam daarmee net tekort om de overwinning op te eisen. Die ging nu naar de Brit Spencer Roe, die daarvoor kon rekenen op de 9-jarige Flock (Spartacus). Hij wist de klok te stoppen op 55.99 seconden en zo de concurrentie op afstand te houden. De Nederlander Leopold van Asten vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij stuurde de 8-jarige VDL Groep Chaccola (Chacco Blue) naar de meet in 57.67 seconden.

 

Annelies Vorsselmans werd nog 16de met haar Wilandro 3 (Unistar) terwijl Lena Leonard 18de werd met Gloria vh Kluizebos (Contact van de Heffinck).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions